Vahteran resepti

Fasaania ja omenakastiketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Maistuisiko fasaani? Tarjoile se omenoiden, juuresten ja calvados-klastikkeen kera.

Ainekset

1 patavalmis fasaani

2 omenaa (esimerkiksi Granny Smith-lajiketta)

2 porkkanaa

1 pieni purjo

10 salottisipulia

2 dl mietoa lihalientä

1 nippu persiljaa

0.5 dl mustaherukoita

1 rkl sokeria

2 dl smetanaa

2 cl calvadosta

voita

mustapippuria myllystä

suolaa

Sieni-perunapaistos

6 – 8 Rosamunda uuniperunaa

100 g siitakesieniä tai tuoreita kantarelleja

100 - 150 g voita

valko- ja mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo fasaani huolellisesti kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Mausta fasaani pippurilla ja suolalla joka puolelta.
2. Paista fasaani paistinpannulla voissa kauniin ruskeaksi.
3. Kuori ja paloittele omenat ja juurekset 1 cm kuutioiksi. Lisää ne pataan kokonaisten salottisipulien kanssa ja ruskista kevyesti. Ripottele pinnalle vielä sokeri ja mausteet.
4. Lisää fasaani pataan ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kaada sekaan kuuma lihaliemi, persiljat ja mustaherukat. Pane kansi padan päälle ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia.
5. Kääri kypsä lintu foliopaperiin vetäytymään. Siivilöi liemi kattilaan.
6. Keitä lientä, kunnes noin puolet on kiehunut kasaan. Lisää calvados, smetana ja tarkista maku.
7. Paloittele lintu ohuiksi viipaleiksi, nosta lautaselle haudutettuja sipuleita ja juureksia ja päälle kermaista omenakastiketta.

Sieni-perunapaistos

1. Pese perunat ja nosta uunipellille. Kypsennä 180 asteisessa uunissa kypsiksi.
2. Halkaise perunat pituussuuntaan ja kaavi lusikalla sisus kulhoon.
3. Lisää viipaloidut ja kevyesti paistetut sienet, voi ja mausteet.
4. Sekoita kuohkean tasaiseksi kattilassa varovasti kuumentaen.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Ankanmaksabriossi-leivät

time Created with Sketch.
2 h 25 min
Gluteeniton Leipä
Pääruoka

Riistakäristyspata

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Jaakko Heinimäki: Kasvoiko paratiisissa omenapuu?

14.04.2022 Jaakko Heinimäki

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Riistanrakastajan rouhea yhdistelmä: hirvipata ja tyylikäs, tuhti tannat

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus