Yleinen

Valkoviinillä ja sahramilla hunnutettu kala-äyriäiskeitto

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
4–5 annosta

Valkoviinillä maustettu kalakeitto tuo ruokapöytään lämpimän tuulahduksen Espanjasta.

Ainekset

4-5 annosta

maidoton, munaton

30 min + 1 h 20 min keittämiseen

*

1 1/2 l kalalientä

1/2 l valkoviiniä

1 laakerinlehti

3 tähtianista

500 g sinisimpukoita pestynä

250 g hietasimpukoita pestynä

*

Keitto:

4 (400 g) isoa sipulia

50 g voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 punainen chili

100 g herkkusieniä viipaleina

1 rkl kapriksia

8 mustaa oliivia

12 vihreää oliivia

200 g kuhaa ruodottomana ja kuutioina

8 jättiravunpyrstöä kuorittuna

ripaus sahramia

suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kalaliemi, valkoviini, laakerinlehti sekä tähtianikset. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. 2. Lisää liemeen ensin sinisimpukat ja keitä niitä noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat auenneet. Nostele reikäkauhalla liemestä ja anna jäähtyä.
3. Lisää hietasimpukat samaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia. Nostele pois liemestä. Säästä liemi.
4. Kuori ja halkaise sipulit, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Sulata voi kattilassa ja hauduta sipuliviipaleita miedolla lämmöllä 15 minuuttia sekoitellen. Lisää vehnäjauhot ja anna imeytyä.
6. Lisää kuumennettu liemi vähitellen kattilaan. Anna kiehua hiljaa 45 minuuttia.
7. Lisää keittoon hienonnettu chili, viipaloidut herkkusienet, kaprikset ja kokonaiset oliivit. Keitä 10 minuuttia.
8. Kuutioi ruodoton kuha.
9. Lisää jättiravut, kuhat sekä sahrami keittoon. Keitä noin 4 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
10. Tarkista keiton suolaisuus. Lisää lopuksi simpukat keittoon ja tarjoile.

Viinisuositus

Ailalá 2018

Alkon tuotenro: 526537

Valkoviini Espanja
14,81 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Seljanka (venäläinen kalakeitto) ja sahrami-smetana

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Välimerellinen bourride-madekeitto

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Ei mikään roskakala – särjen syöminen on ekoteko!

11.05.2021 Teksti ja kuvat Ville Palonen, resepti Elisa Johansson + ruokakuva Laura Riihelä

3 x vappuvalkkari – viinivinkit vapun viettoon

22.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock