Valkoviinillä ja sahramilla hunnutettu kala-äyriäiskeitto

Valkoviinillä maustettu kalakeitto tuo ruokapöytään lämpimän tuulahduksen Espanjasta.

2 h
servings 4–5 annosta

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4-5 annosta

maidoton, munaton

30 min + 1 h 20 min keittämiseen

*

1 1/2 l kalalientä

1/2 l valkoviiniä

1 laakerinlehti

3 tähtianista

500 g sinisimpukoita pestynä

250 g hietasimpukoita pestynä

*

Keitto:

4 (400 g) isoa sipulia

50 g voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 punainen chili

100 g herkkusieniä viipaleina

1 rkl kapriksia

8 mustaa oliivia

12 vihreää oliivia

200 g kuhaa ruodottomana ja kuutioina

8 jättiravunpyrstöä kuorittuna

ripaus sahramia

suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kalaliemi, valkoviini, laakerinlehti sekä tähtianikset. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. 2. Lisää liemeen ensin sinisimpukat ja keitä niitä noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat auenneet. Nostele reikäkauhalla liemestä ja anna jäähtyä.
3. Lisää hietasimpukat samaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia. Nostele pois liemestä. Säästä liemi.
4. Kuori ja halkaise sipulit, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Sulata voi kattilassa ja hauduta sipuliviipaleita miedolla lämmöllä 15 minuuttia sekoitellen. Lisää vehnäjauhot ja anna imeytyä.
6. Lisää kuumennettu liemi vähitellen kattilaan. Anna kiehua hiljaa 45 minuuttia.
7. Lisää keittoon hienonnettu chili, viipaloidut herkkusienet, kaprikset ja kokonaiset oliivit. Keitä 10 minuuttia.
8. Kuutioi ruodoton kuha.
9. Lisää jättiravut, kuhat sekä sahrami keittoon. Keitä noin 4 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
10. Tarkista keiton suolaisuus. Lisää lopuksi simpukat keittoon ja tarjoile.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla