Yleinen

Valkoviinillä ja sahramilla hunnutettu kala-äyriäiskeitto

Valkoviinillä maustettu kala-äyriäiskeitto tuo juhlapöytään lämpimän tuulahduksen Espanjasta.

Ainekset

4-5 annosta

maidoton, munaton

30 min + 1 h 20 min keittämiseen

*

1 1/2 l kalalientä

1/2 l valkoviiniä

1 laakerinlehti

3 tähtianista

500 g sinisimpukoita pestynä

250 g hietasimpukoita pestynä

*

Keitto:

4 (400 g) isoa sipulia

50 g voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 punainen chili

100 g herkkusieniä viipaleina

1 rkl kapriksia

8 mustaa oliivia

12 vihreää oliivia

200 g kuhaa ruodottomana ja kuutioina

8 jättiravunpyrstöä kuorittuna

ripaus sahramia

suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kalaliemi, valkoviini, laakerinlehti sekä tähtianikset. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. 2. Lisää liemeen ensin sinisimpukat ja keitä niitä noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat auenneet. Nostele reikäkauhalla liemestä ja anna jäähtyä.
3. Lisää hietasimpukat samaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia. Nostele pois liemestä. Säästä liemi.
4. Kuori ja halkaise sipulit, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Sulata voi kattilassa ja hauduta sipuliviipaleita miedolla lämmöllä 15 minuuttia sekoitellen. Lisää vehnäjauhot ja anna imeytyä.
6. Lisää kuumennettu liemi vähitellen kattilaan. Anna kiehua hiljaa 45 minuuttia.
7. Lisää keittoon hienonnettu chili, viipaloidut herkkusienet, kaprikset ja kokonaiset oliivit. Keitä 10 minuuttia.
8. Kuutioi ruodoton kuha.
9. Lisää jättiravut, kuhat sekä sahrami keittoon. Keitä noin 4 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.
10. Tarkista keiton suolaisuus. Lisää lopuksi simpukat keittoon ja tarjoile.

Viinisuositus

Ailalá 2017

526537, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DO Ribeiro / Galicia, Espanja
Ailalá-Ailaleo
14,61 € (0,75 l)
Soveltuu vegaaneille
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suppilovahvero-omenapiiras

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Bill Spence, Uuden-Seelannin sauvignon blancien isä

01.08.2019 Ilkka Sirén + kuva Sampo Korhonen

Testissä vanha kunnon Zinfandel – maista ainakin nämä viinit!

15.07.2019 Ulla Häkkinen Kuva: Shutterstock

42 parasta laatikkoviiniä

11.07.2019 Eeva Turunen