Vahteran resepti

Entrecôte ja 4 x punaviinikastike

26.06.2012 Antti Vahtera

Entrecôte ja punaviinikastike ovat klassikkoja yhdessä. Punaviinikastikkeesta saat helposti muokkaamalla useita upeita kastikevariaatioita.

Ainekset

1 kg entrecôtepala

0,5 dl hyvää oliiviöljyä

2 sipulia

6 valkoipulin kynttä

basilikaa

persilja

valko- ja mustapippuria myllystä

karkeaa suolaa

Punaviinikastike

4 dl tummaa lihakastiketta

2 dl punaviiniä

1 salottisipuli

Lämmin vadelmaviinietikkakastike

4 dl valmista punaviinikastiketta

0,5 dl vadelmaviinietikkaa

Vadelmaviinietikka

2 dl vadelmia

1 dl kuivaa valkoviiniä

0,5 dl valkoviinietikkaa

Tumma sinappikastike

4 dl valmista punaviinikastiketta

2 rkl karkeaa Dijon -sinappia

Valmistusohje

1. Poista lihasta liiat rasvat ja kalvot. Sivele pintaan mausteet ja öljy. Anna maustua jääkaapissa kelmun alla muutama päivä.
2. Valuta ylimääräinen öljy pinnasta ja sido liha hyvin narulla. Ruskista kevyesti, nosta paistovuokaan ja paista 180 C uunissa noin 1 tunti, kunnes sisälämpömittari näyttää 60 astetta.
3. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista.
4. Tarjoa ryöpättyjen kasvisten, valkosipulinkynsien ja punaviinikastikkeen kanssa.

Punaviinikastike

1. Pane silputtu sipuli ja punaviini kattilaan. Keitä hetki lempeällä lämmöllä ja lisää lihakastike.
2. Keitä vielä hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa valko- ja mustapippuria myllystä sekä suolaa.
3. Halutessasi voit vispata joukkoon muutaman nokareen voita antamaan kastikkeelle pehmeyttä.

Lämmin vadelmaviinietikka-punaviinikastike

1. Sekoita vadelmat, viini ja viinietikka keskenään ja anna mehustua noin 5 tuntia.
2. Soseuta ja siivilöi seos. Pullota etikka ja säilytä viileässä.
3. Lämmitä punaviinikastike, lisää vadelmaviinietikka kastikkeeseen ja anna kiehua hetki. Jos kastike on liian kirpeää, voit lisätä siihen vähän sokeria.

Lämmin balsamiviinietikka-punaviinikastike

1.Jos haluat tehdä balsamiviinietikkakastiketta, korvaa vadelmaviinietikka balsamiviinietikalla.
2. Lisää lopuksi muutama nokare suolatonta voita.

Tumma sinappi-punaviinikastike

1. Lämmitä punaviinikastike ja lisää joukkoon sinappi.
2. Lämmitä hetki ja voimista makua halutessasi tilkalla Calvadosta.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sitruuna-timjamibroileri ja sinappinen perunasalaatti

time Created with Sketch.
12 h 50 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Klassikkopunaviini ja grillattu entrecôte – yhdistelmä, joka vie sinut Italiaan!

Kaupallinen yhteistyö

21.06.2021 Viinilehden toimitus

Olutmäskiä syövät sonnit ja Sonnirokki-festarit – maalaisromantiikkaa Padasjoella

24.11.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus