Reseptit

Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

08.03.2021 Arto Rastas + Kuva Laura Riihelä + Tyyli Janic Leino

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kuohkea ja sileä ranskalainen hernesosekeitto, creme ninon, on ruokaklassikko, joka hurmaa aina. Perinteisesti creme ninon tarjoillaan samppanjan tai kuohuviinin kanssa.

Ainekset

1 peruna (keskikokoinen)

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl voita

400 g pakasteherneitä

5 dl kasvislientä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

2 viipaletta pekonia

2 dl kermaa

1 dl kuohuviiniä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita. Sekoita joukkoon perunakuutiot ja kypsennä hetki.
3. Lisää herneet ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
4. Kuutioi pekonit ja paista ne rapeaksi pannulla.
5. Soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Siivilöi hernesosekeitto toiseen kattilaan.
6. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
7. Kuumenna hernesosekeitto, lisää vaahdotettu kerma ja kuohuviini.
8. Tarkista maku ja ripottele hernesosekeiton pinnalle rapeat pekonit. Tarjoile valmis creme ninon heti.

Kuohuviinisuositus

Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut

Alkon tuotenro: 929157

Kuohuviini Ranska
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Samppanjasuositus

Gosset Champagne Extra-Brut

Alkon tuotenro: 570577

Kuohuviini Champagne
43,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Hieno ahvenkeitto

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Keitto
Alkuruoka

Kolumbialainen kurpitsa-päärynäsosekeitto

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Syksyinen sieniramen

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kasvisruoka

Lue lisää

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen