Reseptit

Coelho assado – portugalilainen paahdettu kani

11.03.2022 Ruoka Meri-Tuuli Väntsi + Viini Antti Rinta-Huumo + Tyyli Sara Savijoki + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h + marinointi yön yli h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Rustiikkinen seitsemän raaka-aineen kaniruoka kylvetetään oliiviöljyssä ja valkoviinissä – ja nautitaan suositusviinin kera. Niin hyvää, että meinaa itku tulla.

Ainekset

1 kokonainen kani (pakaste tai vakuumi)

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 rkl hienoa merisuolaa

1 tl kuivattua timjamia

800 g kiinteää perunaa

1 dl oliiviöljyä

8 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Ota kani vakuumipussista ja pese kylmällä vedellä. Avaa kani vatsan puolelta. Poista keuhkot ja halutessasi myös sydän, maksa ja munuaiset. Tai käytä valmiiksi putsattua kania. Laita kani uunivuokaan tai uunipannulle, johon se mahtuu auki levitettynä.
2. Kaada valkoviini kanin päälle vuokaan ja hiero liha kauttaaltaan viinillä. Jätä valkoviini vuokaan liemeksi.
3. Hiero suola kanin pintaan, sisäpuolelle ja ulos. Ripottele lihan pintaan kuivattu timjami. Käännä kani niin, että se on selkäpuoli ylöspäin. Litistä painamalla kevyesti ja peitä kelmulla. Marinoi kylmässä yön yli.
4. Ota seuraavana päivänä kanivuoka huoneenlämpöön.
5. Kuori perunat ja viipaloi ne 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Asetele perunaviipaleet kanin ympärille vuokaan.
6. Kaada ½ dl oliiviöljystä kanin päälle ja perunoille.
7. Paahda kanivuokaa 180-asteisen uunin keskiosassa 1,5 tuntia, kunnes kani on paahtunut selkäpuolelta ruskeaksi.
8. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna loput ½ dl oliiviöljyä kasarissa ja lisää valkosipulit öljyyn. Anna valkosipulin tiristä öljyssä vain muutama sekunti ja kaada tirisevä valkosipuliöljy kanin ja perunoiden päälle.

 Vinkki!

Kania saa K-marketeista ja toisinaan myös Lidlistä. Oletko metsästäjä? Tee kaniruoka jäniksestä. Varaa silloin pidempi kypsymisaika ja kaada vuokaan 2 dl kana- tai kasvislientä, jotta jänis pysyy kosteana. Paahda 140 asteessa 90 min ja lopuksi 200 asteessa, jotta jänis ruskistuu.

Viinisuositus:

Niepoort Lagar de Baixo Baga 2018

Alkon tuotenro: 447327

Punaviini Portugali
18,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Redoma Branco 2019

Alkon tuotenro: 554077

Valkoviini Portugali
23,00 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Portugalilaiset kroketit jauhelihasta, Croquetas de carne

time Created with Sketch.
4 h 45 min
Liharuoka
Pääruoka

Papu-mustekalasalaatti, Salada de polvo com feijoes

time Created with Sketch.
1+10 h
Gluteeniton Kalaruoka
Pikkusyötävä

Portugalilainen täytetty leipä, eli prego

time Created with Sketch.
2 h
Munaton Leipä

Lue lisää

Ei kesää ilman grillausta! 6 x grilliviini

23.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden hanaviinit on valittu – katso voittajat!

14.06.2022 Viinilehden toimitus + kuvat Mikko Uosukainen