viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
chorizo-ragu ja punajuurignocchit
Reseptit

Chorizo-ragu ja punajuurignocchit

09.11.2021 Arto Rastas + kuva Elvi Rista

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Keittiömestari Arto Rastaan chorizo-ragu vie kielen mennessään! Roseeviinin hento makeus korostuu chorizon mausteisuuden ja suolaisuuden myötä. Huikeaa makujen harmoniaa!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

½ kg perunaa (esim. Rosamunda)

2 punajuurta

2 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

suolaa

vettä keittämiseen

*

Ragu:

200 g chorizo-makkaraa

2 sipulia

2 oksaa salviaa

1 rkl voita

4 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

4 pientä salottisipulia

1–2 rkl voita paistamiseen

200 g fetajuustoa

salvian lehtiä paistettuna

Valmistusohje

1. Keitä perunat ja kuoritut, paloitellut punajuuret suolavedessä kypsiksi.
2. Siivilöi vesi pois ja soseuta. Anna soseen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Lisää keltuaiset sekä jauhot soseeseen, mausta suolalla. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Pyörittele taikinasta jauhotetulla pöydällä ohuita pötköjä ja leikkaa pötköt noin 2 cm pituisiksi paloiksi. Nipistä paloja hieman keskeltä, jolloin niistä tulee tyynyn muotoisia.
5. Laita punajuurignocchit kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes ne nousevat pintaan. Paista punajuurignocchit pannulla ennen tarjoilua.
6. Valmista ragu. Viipaloi puolet (100 g) chorizo-makkaroista. Laita ohuet makkaraviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivaa ne 150-asteisessa uunissa täysin rapeiksi, noin 20 min.
7. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna loput chorizo-makkaroista hyvin pieneksi. Hienonna myös salvia.
8. Kuullota sipulit voissa pannulla. Lisää hienonnetut chorizot ja salviat.
9. Lisää kerma ja hauduta ragua kasaan, kunnes kermasta on jäljellä puolet, noin 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
10. Keitä salottisipuleita kiehuvassa vedessä kuorineen 5 minuuttia.
11. Kuori, halkaise ja paista sipulit voissa punajuurignocchien kanssa samalla pannulla.
12. Kokoa annos. Laita ragua lautaselle, lisää paistetut punajuurignocchit ja sipulit. Murskaa fetajuustoa annoksen päälle ja viimeistele paahdetuilla chorizo-viipaleilla ja salvian lehdillä.

Rémy Pannier Rosé d'Anjou 2020

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini
12,90 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Carbonara

time Created with Sketch.
25 min
Pasta
Pääruoka
Pääruoka

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

5 x Helsingin ravintolat, jotka lämmittävät talven tuiskeessa

13.02.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat ravintolat

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä