Reseptit

Ceviche-tortillat

04.08.2021 Resepti Elisa Johansson + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Raikkaan hapokas, raa’asta kalasta, sitruksista ja tuoreesta korianterista valmistettu ceviche on suosittu lisuke Chilessä. Ahh, miten raikasta herkkua!

Ainekset

300–400 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha)

1 punasipuli

1 chili (mieto)

3–4 limettiä

1/2 tl suolaa

1 ruukku korianteria

*

Lisäksi:

tortillalettuja

Valmistusohje

1. Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa kalat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Siirrä laakealle, isolle lautaselle, jossa on hieman reunoja.
2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulista ohuita puolirenkaita. Laita kalojen kanssa lautaselle.
3. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Voit myös jättää chilin kokonaan pois tai käyttää vain osan. Lisää chili kalojen sekaan.
4. Purista limeteistä mehut suoraan lautaselle kalojen ja kasvisten päälle. Mausta ceviche suolalla. Sekoita.
5. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria ja tarjoa ceviche tortilla-lettujen kanssa.

Vinkki: Käytä cevichessä säästeliäästi chiliä tai jätä se kokonaan pois, kun tarjoat cevichen viinin kanssa.

Viinisuositus:

Plan B Riesling 2020

Alkon tuotenro: 588837

Valkoviini Australia
15,59 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Appelsiini-suklaa-wrap

time Created with Sketch.
15 min
Munaton Leivonnainen
Pikkusyötävä

Juustokastike, tortillakulhot ja hedelmäsalsa

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Ceviche

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Tuulahdus Chileä keittiöösi: kokkaa tortilloja ceviche-täytteellä ja korkkaa palkittu sauvignon blanc!

Kaupallinen yhteistyö

03.05.2021 Viinilehden toimitus