Carbonara

Joulukinkun jämistä syntyy järisyttävän herkullinen carbonara. Täydellistä välipäivien ruokaa!

25 min
servings 4 annosta

13.12.2022 Reseptit Teemu Laurell + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + tyyli Juuli Hakkarainen + kuva Elvi Rista

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

200 g joulukinkkua

½ pkt (noin 80 g) pekonia

3 munankeltuaista

75 g parmesaania

½ ruukkua ruohosipulia

400 g tuorepastaa

suolaa

pastan keitinvettä

mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa joulukinkku ja pekoni pieniksi kuutioksi. Laita ne pannulle ja aloita ruskistus miedolla lämmöllä. Jatka paistamista, kunnes lihat ovat saaneet kunnolla väriä.
2. Erottele kanamunankeltuaiset pieneen kulhoon. Raasta parmesaani. Hienonna ruohosipuli.
3. Keitä pasta ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Ota hieman pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta. Voit viimeistellä pastan paistinpannulla tai sekoittaa ainekset isossa tarjoilukulhossa.
4. Lisää tuorepastan joukkoon rapeaksi paistetut pekonit ja kinkkukuutiot. Lisää keltuaiset, parmesaani ja pari ruokalusikallista pastan keitinvettä. Sekoita huolellisesti niin, että carbonaran rakenteesta tulee kermainen.
5. Rouhi carbonaraan runsaasti mustapippuria ja lisää suolaa makusi mukaan, sekoita. Viimeistele ruohosipulilla ja tarjoile heti.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla