viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Cannelonit kalkkunatäytteellä

18.10.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Maistuisiko vaihteeksi cannelonit kalkkunatäytteellä ja juomaksi chardonnay?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta  

45 min + 30 min paistamiseen

*

12 cannelloniputkea

*

Täyte:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1–2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

400 g kalkkunajauhelihaa (tai broileri)

1 prk (200 g) ranskankermaa

1/2 tl salviaa (kuivattua)

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria jauhettua

1/2 dl persiljaa hienonnettuna

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1 dl mantelilastuja

*

Mornay-juustokastike:

1 l kevyt- tai täysmaitoa

100 g voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl pecorino- tai parmesaaniraastetta

(1/2 tl suolaa)

(muskottipähkinää raastettuna)

Valmistusohje

1. Valmista ensin juustokastike. Kuumenna maito kattilassa (älä keitä).
2. Sulata voi toisessa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita jauhot voin kanssa tasaiseksi massaksi.
3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää sekaan kuumaa maito muutamassa erässä, samalla koko ajan sekoittaen. Vehnäjauhosuuruksesta ei saa jäädä klimppejä kastikkeeseen.
4. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
5. Lisää joukkoon raastettu juusto ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Voit maustaa kastikkeen halutessasi myös muskottipähkinällä.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Anna jäähtyä.
8. Laita jauheliha kulhoon. Lisää joukkoon ranskankerma ja mausteet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää kuori, mehu ja jäähtynyt sipuli jauhelihan sekaan.
9. Täytä cannelloniputket jauhelihaseoksella.
10. Lado täytetyt cannellonit voideltuun uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle reilusti juustokastiketta siten, että kaikki cannellonit peittyvät. Ripottele päälle mantelilastuja.
11. Gratinoi uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte on kypsää.

Viinisuositus

Joseph Drouhin Rully 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Bourgogne
26,90 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä