viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Cannelonit kalkkunatäytteellä

18.10.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Maistuisiko vaihteeksi cannelonit kalkkunatäytteellä ja juomaksi chardonnay?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta  

45 min + 30 min paistamiseen

*

12 cannelloniputkea

*

Täyte:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1–2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

400 g kalkkunajauhelihaa (tai broileri)

1 prk (200 g) ranskankermaa

1/2 tl salviaa (kuivattua)

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria jauhettua

1/2 dl persiljaa hienonnettuna

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1 dl mantelilastuja

*

Mornay-juustokastike:

1 l kevyt- tai täysmaitoa

100 g voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl pecorino- tai parmesaaniraastetta

(1/2 tl suolaa)

(muskottipähkinää raastettuna)

Valmistusohje

1. Valmista ensin juustokastike. Kuumenna maito kattilassa (älä keitä).
2. Sulata voi toisessa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita jauhot voin kanssa tasaiseksi massaksi.
3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää sekaan kuumaa maito muutamassa erässä, samalla koko ajan sekoittaen. Vehnäjauhosuuruksesta ei saa jäädä klimppejä kastikkeeseen.
4. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
5. Lisää joukkoon raastettu juusto ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Voit maustaa kastikkeen halutessasi myös muskottipähkinällä.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Anna jäähtyä.
8. Laita jauheliha kulhoon. Lisää joukkoon ranskankerma ja mausteet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää kuori, mehu ja jäähtynyt sipuli jauhelihan sekaan.
9. Täytä cannelloniputket jauhelihaseoksella.
10. Lado täytetyt cannellonit voideltuun uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle reilusti juustokastiketta siten, että kaikki cannellonit peittyvät. Ripottele päälle mantelilastuja.
11. Gratinoi uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte on kypsää.

Viinisuositus

Joseph Drouhin Rully 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Bourgogne
26,90 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Rapeat tofupuikot & linssitahna

time Created with Sketch.
45 min
Maidoton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

time Created with Sketch.
hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
Leivonnainen
Alkuruoka

Feta-pinjansiemenpannuleipä ja tomaatti-rucolasalaatti

time Created with Sketch.
30 + kohoaminen min
Munaton Kasvisruoka

Lue lisää

Nautintojen Madrid

28.03.2023 Teksti: Hanna Jensen Kuvat: Hanna Jensenin reissualbumi, Timo Santala & Shutterstock

Suositut take away -ruoat ja viiniparitukset

21.03.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Juhlista rieslingiä! 5 x riesling-kuohuviini

13.03.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä