Yleinen

Camembert-leipä

19.12.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Parasta jaettuna. Maalaisleivän sisään sulatettu camembert-valkohomejuusto tarjoillaan juoksevan sulana kuohuviinin kanssa.

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

30 min

*

1 maalaisleipä

1 (300 g) camembert-valkohomejuusto

2 rkl oliiviöljyä

1 oksa rosmariinia

*

Lisäksi:

1/2 granaattiomena

(päärynä- tai omenalohkoja)

Valmistusohje

1. Leikkaa leivän kuoreen juustokiekon kokoinen aukko. Koverra aukosta leipää pois niin, että camembert-juustokiekko mahtuu kokonaan leivän sisälle. Revi koverretut leivänpalat suupalan kokoisiksi.
2. Poista valkohomejuuston kääreet ja aseta juustokiekko takaisin puiseen koteloon. Aseta camembert koteloineen leivän sisälle. Leikkaa camembertin pintaan pari viiltoa. Valuta päälle oliiviöljyä ja aseta päälle oksa rosmariinia. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Kuumenna leipää 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
4. Levitä uunipellille leivän sisältä revityt leipäpalat. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia, kunnes valkohomejuusto on täysin sulanut ja leipäpalat paistuneet rapeiksi.
5. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrota siemenet lohkojen kalvoista. Lisää granaattiomenan siemenet valkohomejuuston päälle.
6. Tarjoa camembert-leipä kuumana. Dippaile juuston joukkoon leivästä revittyjä leivänpaloja sekä halutessasi päärynä- ja omenalohkoja.

Viinisuositus

Stefan Winter Riesling Brut 2018

Alkon tuotenro: 597547

Kuohuviini Saksa
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pikkusyötävä
Alkuruoka

Lue lisää

Sardinia – sardinialaiset viinit syntyvät luonnon ehdoilla

25.01.2022 Mika Niiniranta + kuvat Susa Junnola

Plan B – Terry Chellappahin matka viinintekijäksi

25.01.2022 Ilkka Sirén + kuva Ben Harvey

11 x Rollo: kaupunkimatka Rovaniemelle – katso matkavinkit!

25.01.2022 Kalle Kirstilä + kuvat Robert Seger ja Visit Rovaniemi