viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Camembert-leipä

19.12.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Parasta jaettuna. Maalaisleivän sisään sulatettu camembert-valkohomejuusto tarjoillaan juoksevan sulana kuohuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

30 min

*

1 maalaisleipä

1 (300 g) camembert-valkohomejuusto

2 rkl oliiviöljyä

1 oksa rosmariinia

*

Lisäksi:

1/2 granaattiomena

(päärynä- tai omenalohkoja)

Valmistusohje

1. Leikkaa leivän kuoreen juustokiekon kokoinen aukko. Koverra aukosta leipää pois niin, että camembert-juustokiekko mahtuu kokonaan leivän sisälle. Revi koverretut leivänpalat suupalan kokoisiksi.
2. Poista valkohomejuuston kääreet ja aseta juustokiekko takaisin puiseen koteloon. Aseta camembert koteloineen leivän sisälle. Leikkaa camembertin pintaan pari viiltoa. Valuta päälle oliiviöljyä ja aseta päälle oksa rosmariinia. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Kuumenna leipää 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
4. Levitä uunipellille leivän sisältä revityt leipäpalat. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia, kunnes valkohomejuusto on täysin sulanut ja leipäpalat paistuneet rapeiksi.
5. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrota siemenet lohkojen kalvoista. Lisää granaattiomenan siemenet valkohomejuuston päälle.
6. Tarjoa camembert-leipä kuumana. Dippaile juuston joukkoon leivästä revittyjä leivänpaloja sekä halutessasi päärynä- ja omenalohkoja.

Viinisuositus

Stefan Winter Riesling Brut 2018

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Pfalz
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä