Burgundin lihapata

Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi. Viipaloi pekonit suikaleiksi ja ruskista kokonaisten sipuleiden ja puolitettujen herkkusienien kanssa paistinpannulla. Valuta pekonin rasva pois. Lisää pekoni, sipulit ja herkkusienet lihojen sekaan pataan tomaattipyreen kanssa ja kuumenna hetki. Sirottele vehnäjauhoja päälle. Lisää punaviini ja sekoita, kunnes jauhot tasaantuneet […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1,5 kg naudan paistia

200 g pekonia

10 salottisipulia

200 g herkkusieniä

4 tuoretta timjaminoksaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl vehnäjauhoja

1 pullo punaviiniä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi. Viipaloi pekonit suikaleiksi ja ruskista kokonaisten sipuleiden ja puolitettujen herkkusienien kanssa paistinpannulla. Valuta pekonin rasva pois. Lisää pekoni, sipulit ja herkkusienet lihojen sekaan pataan tomaattipyreen kanssa ja kuumenna hetki. Sirottele vehnäjauhoja päälle. Lisää punaviini ja sekoita, kunnes jauhot tasaantuneet punaviiniin. Lisää sekaan mausteet, 2 dl vettä ja anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Sekoita välillä. Tarkista vielä maku. Tämä ruoka paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä. Tarjoile jauhoisen perunan kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla