Vahteran resepti

Broilerinrinta ja voi-valkoviinikastike

26.06.2012 Antti Vahtera

Mureaa broilerinrintaa purjon ja klassisen voi-valkoviinikastikkeen kera.

Ainekset

4 broilerinrintaa

2 purjoa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

100-150 g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

(suolaa)

Valmistusohje

1. Pariloi luuttomat broilerinrinnat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi.
2. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sivele nahan päälle hunajaa.
3. Viipaloi purjo renkaiksi ja nosta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä purjot nopeasti jäisessä vedessä maun ja kauniin värin säilyttämiseksi.
4. Kypsennä rintafileitä uunissa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa ne viipaleiksi ja nosta lautaselle kuivattujen, voissa lämmitettyjen purjorenkaiden päälle. Lisää lautaselle vielä runsaasti voikastiketta.

Voikastike

1. Silppua salottisipuli ja keitä hiljalleen valkoviinissä kunnessa sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon kunnes jäljellä on noin 2 / 3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

time Created with Sketch.
15+35 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Halloum on grillistä tuttu – parita sille nämä viinit!

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden hanaviini on valittu! Katso voittajapunkku ja -valkkari

16.06.2021 Viinilehden toimitus