Vahteran resepti

Broilerinrinta ja voi-valkoviinikastike

26.06.2012 Antti Vahtera

Mureaa broilerinrintaa purjon ja klassisen voi-valkoviinikastikkeen kera.

Ainekset

4 broilerinrintaa

2 purjoa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

100-150 g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

(suolaa)

Valmistusohje

1. Pariloi luuttomat broilerinrinnat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi.
2. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sivele nahan päälle hunajaa.
3. Viipaloi purjo renkaiksi ja nosta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä purjot nopeasti jäisessä vedessä maun ja kauniin värin säilyttämiseksi.
4. Kypsennä rintafileitä uunissa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa ne viipaleiksi ja nosta lautaselle kuivattujen, voissa lämmitettyjen purjorenkaiden päälle. Lisää lautaselle vielä runsaasti voikastiketta.

Voikastike

1. Silppua salottisipuli ja keitä hiljalleen valkoviinissä kunnessa sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon kunnes jäljellä on noin 2 / 3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Mantelikana

time Created with Sketch.
2 h 5 min
Maidoton Kanaruoka
Pääruoka

Coelho assado – portugalilainen paahdettu kani

time Created with Sketch.
2 h + marinointi yön yli h
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Kolumbialainen kurpitsa-päärynäsosekeitto

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Jumalainen Assyrtiko – kreikkalainen rypäle, joka on kaikkien huulilla

29.04.2022 Kalle Naatula + kuva Shutterstock

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus