viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Broilerinrinta ja voi-valkoviinikastike

26.06.2012 Antti Vahtera

Mureaa broilerinrintaa purjon ja klassisen voi-valkoviinikastikkeen kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 broilerinrintaa

2 purjoa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

100-150 g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

(suolaa)

Valmistusohje

1. Pariloi luuttomat broilerinrinnat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi.
2. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sivele nahan päälle hunajaa.
3. Viipaloi purjo renkaiksi ja nosta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä purjot nopeasti jäisessä vedessä maun ja kauniin värin säilyttämiseksi.
4. Kypsennä rintafileitä uunissa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa ne viipaleiksi ja nosta lautaselle kuivattujen, voissa lämmitettyjen purjorenkaiden päälle. Lisää lautaselle vielä runsaasti voikastiketta.

Voikastike

1. Silppua salottisipuli ja keitä hiljalleen valkoviinissä kunnessa sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon kunnes jäljellä on noin 2 / 3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Chinese sticky wings – kiinalaiset kanansiivet

time Created with Sketch.
45 min
Kanaruoka
Pääruoka

Rustiikkinen kana-papukeitto

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Kanaruoka
Pääruoka

Mantelikana

time Created with Sketch.
2 h 5 min
Maidoton Kanaruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailu on ratkennut! Kilpailua dominoi yksi rypäle

05.09.2023 Viinilehden toimitus

Eteläafrikkalainen KWV – kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa maailmaa

Kaupallinen yhteistyö

04.09.2023 Viinilehden toimitus

Samettisen pehmeä brie ja 2 x viini

10.07.2023 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä