Vahteran resepti

Bouillabaisse

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto […]

Ainekset

2 silputtua sipulia

1 pieni silputtu purjo

1 pieni fenkoli silputtuna

4 murskattua valkosipulin kynttä

8 tomaattia karkeasti kuutioiksi leikattuna

1 dl tomaattisosetta

2 l vettä

1 l simpukkalientä

pieni puntti persiljaa

2 timjaminoksaa

1 laakerinlehti

ripaus sahramia

500 g pientä rantakalaa, (ahven, kuha, kampela)

mustapippuria myllystä

suolaa

Rouille

1 keiton joukossa kypsäksi kiehunut peruna

1 punainen paprika

1 pieni punainen silputtu chili

5 murskattua valkosipulin kynttä

1 dl silputtua tuoretta basilikaa

½ tl tuoretta timjamia

1 dl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto kuumana paahdetun leivän ja rouillen kanssa.

Rouille

Kuutioi paprika ja kiehauta kattilassa pehmeäksi pienessä tilkassa vettä. Lisää chili ja murskattu peruna. Kuumenna hetki ja jäähdytä. Laita paprikaseos ja mausteet tehosekoittimeen. Lisää öljy sekaan juoksevana nauhana koko ajan koneella voimakkaasti sekoittaen. Tämän voit tehdä myös huhmareessa sileäksi sekoittaen. Tarjoile kuuman keiton kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Jälkiruoka
Pääruoka

Lue lisää

Laatuviini vailla luokitusta – mikä ihmeen supertoscanalainen?

28.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Hyvää ja edullista! Parhaat alle 10 € viinit

28.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Riikka Sukula: kestäviä viinivalintoja

27.06.2022 Annukka Oksanen + kuva Sanna Lehto