Vahteran resepti

Bouillabaisse

Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto […]

Ainekset

2 silputtua sipulia

1 pieni silputtu purjo

1 pieni fenkoli silputtuna

4 murskattua valkosipulin kynttä

8 tomaattia karkeasti kuutioiksi leikattuna

1 dl tomaattisosetta

2 l vettä

1 l simpukkalientä

pieni puntti persiljaa

2 timjaminoksaa

1 laakerinlehti

ripaus sahramia

500 g pientä rantakalaa, (ahven, kuha, kampela)

mustapippuria myllystä

suolaa

Rouille

1 keiton joukossa kypsäksi kiehunut peruna

1 punainen paprika

1 pieni punainen silputtu chili

5 murskattua valkosipulin kynttä

1 dl silputtua tuoretta basilikaa

½ tl tuoretta timjamia

1 dl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto kuumana paahdetun leivän ja rouillen kanssa.

Rouille

Kuutioi paprika ja kiehauta kattilassa pehmeäksi pienessä tilkassa vettä. Lisää chili ja murskattu peruna. Kuumenna hetki ja jäähdytä. Laita paprikaseos ja mausteet tehosekoittimeen. Lisää öljy sekaan juoksevana nauhana koko ajan koneella voimakkaasti sekoittaen. Tämän voit tehdä myös huhmareessa sileäksi sekoittaen. Tarjoile kuuman keiton kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Selleritaco

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Hampurilainen karitsapihvillä

time Created with Sketch.
45 min
Munaton leipä

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Stellenrust Wine Estate

02.07.2020 Viinilehden toimitus

Valkohomejuusto ja 3 x juomasuositus

18.06.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus