Blinit ja mätiä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita maidon joukkoon jauhot, suola ja keltuaiset. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa muutaman tunnin ajan. Taikinan noustua sekoita joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Paista lettupannussa kirkastetussa voissa pieniä rapeita blinejä. Tarjoile mädin kera. Sekoita mäti, smetana ja sipuli tahnaksi. Koristele tillillä.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 dl vehnäjauhoja

1 dl tattarijauhoja

2 dl kädenlämpöistä maitoa

25 g hiivaa

1 tl suolaa

2 munankeltuaista

2 munanvalkuaista

loraus kirkasta viinaa

 

100 g muikun tai siian mätiä

1 dl smetanaa

1 punasipuli silputtuna

tilliä

Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita maidon joukkoon jauhot, suola ja keltuaiset. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa muutaman tunnin ajan. Taikinan noustua sekoita joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Paista lettupannussa kirkastetussa voissa pieniä rapeita blinejä. Tarjoile mädin kera.

Sekoita mäti, smetana ja sipuli tahnaksi. Koristele tillillä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla