viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Blinit ja kampasimpukka-lohitartar

09.02.2017 Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Blinit ovat sesongissa joka talvi. Tämä bliniohje toimii perinteisten täytteiden tai vaikkapa kampasimpukka-lohitartarin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Taikinajuuri (800 g):

5 dl täysmaitoa

1/2 ps kuivahiivaa

1 1/2 rkl suolaa

1 1/2 rkl sokeria

6 dl tattarijauhoja

*

Taikina:

800 g taikinajuurta

1 muna

5 dl olutta

4 dl vehnäjauhoja

3 valkuaista (vatkattu pehmeäksi vaahdoksi)

*

Paistamiseen:

150 g kirkastettua voita

*

Kampasimpukka-lohitartar:

100 g kampasimpukoita

100 g lohifileetä (nahaton)

ripaus suolaa ja sokeria

2 rkl punasipulia (hienonnettuna)

1 tl ruohosipulia (hienonnettuna)

1 tl kapriksia (pieniä)

1/2 sitruunan mehu

1/2 rkl öljyä

1/2 tl Dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään.
2. Anna juuren käydä vuorokausi lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä.
3. Sekoita juureen kananmuna, olut ja vehnäjauhot.
4. Nostele sen jälkeen sekaan vaahdotetut valkuaiset.
5. Paista blinit rapeiksi valurautapannussa, runsaassa kirkastetussa voissa.
6. Valmista kampasimpukka-lohitartar. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Poista kampasimpukoista sitkeä jänne. Leikkaa myös kampasimpukanliha pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
7. Yhdistä lohi ja kampasimpukka. Mausta kevyesti suolalla ja ripauksella sokeria. Säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna.
8. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Tee lopuista raaka-aineista maustekastike, johon lisäät hienonnetut sipulit.
9. Mausta lohi-kampasimpukkaseosta 5-10 minuuttia ennen tarjoilua maustekastikkeella.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä