viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Blinit ja kampasimpukka-lohitartar

09.02.2017 Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Blinit ovat sesongissa joka talvi. Tämä bliniohje toimii perinteisten täytteiden tai vaikkapa kampasimpukka-lohitartarin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Taikinajuuri (800 g):

5 dl täysmaitoa

1/2 ps kuivahiivaa

1 1/2 rkl suolaa

1 1/2 rkl sokeria

6 dl tattarijauhoja

*

Taikina:

800 g taikinajuurta

1 muna

5 dl olutta

4 dl vehnäjauhoja

3 valkuaista (vatkattu pehmeäksi vaahdoksi)

*

Paistamiseen:

150 g kirkastettua voita

*

Kampasimpukka-lohitartar:

100 g kampasimpukoita

100 g lohifileetä (nahaton)

ripaus suolaa ja sokeria

2 rkl punasipulia (hienonnettuna)

1 tl ruohosipulia (hienonnettuna)

1 tl kapriksia (pieniä)

1/2 sitruunan mehu

1/2 rkl öljyä

1/2 tl Dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään.
2. Anna juuren käydä vuorokausi lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä.
3. Sekoita juureen kananmuna, olut ja vehnäjauhot.
4. Nostele sen jälkeen sekaan vaahdotetut valkuaiset.
5. Paista blinit rapeiksi valurautapannussa, runsaassa kirkastetussa voissa.
6. Valmista kampasimpukka-lohitartar. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Poista kampasimpukoista sitkeä jänne. Leikkaa myös kampasimpukanliha pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
7. Yhdistä lohi ja kampasimpukka. Mausta kevyesti suolalla ja ripauksella sokeria. Säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna.
8. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Tee lopuista raaka-aineista maustekastike, johon lisäät hienonnetut sipulit.
9. Mausta lohi-kampasimpukkaseosta 5-10 minuuttia ennen tarjoilua maustekastikkeella.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Ruokakauppaviinit – nämä testasimme!

20.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä