viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

BBQ Jättikatkat

26.06.2012 Antti Vahtera

Sulata voi korkeareunaisessa uuninkestävässä pannussa. Lisää öljy sekä kaikki ainekset rapuja lukuun ottamatta. Sekoita. Kiehuta syntynyttä kastiketta voimakkaasti minuutin verran ja laske sitten lämpöä niin, että kastike kiehuu hiljalleen. Anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kastike levyltä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon ravut ja hauduta niitä keskilämmöllä 10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia (mikäli […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

(8 hengelle)

1 kg jättikatkarapuja kuorineen (myös päät saavat olla mukana)

100 g voita

0,5 dl rypsiöljyä

2 rkl hienoksi pilkottua valkosipulia

2–3 rkl Worcestershire-kastiketta

4 laakerinlehtiä murskattuna

2 rkl kuivattua rosmariinia hienoksi murskattuna

0,5 rkl kuivattua basilikaa

0,5 rkl kuivattua oreganoa

0,5 rkl suolaa

0,5 rkl cayennepippuria

0,5 rkl mustapippuria hienona rouheena

1 rkl paprikajauhetta

2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Sulata voi korkeareunaisessa uuninkestävässä pannussa. Lisää öljy sekä kaikki ainekset rapuja lukuun ottamatta. Sekoita. Kiehuta syntynyttä kastiketta voimakkaasti minuutin verran ja laske sitten lämpöä niin, että kastike kiehuu hiljalleen. Anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Ota kastike levyltä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon ravut ja hauduta niitä keskilämmöllä 10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia (mikäli ravut ovat esikeitettyjä, tämän vaiheen voi ohittaa ja siirtää ravut suoraan uuniin). Siirrä pannu kuumaan (225 astetta) uuniin noin 10 minuutiksi. Tarjoa ravut sormiruokana tuoreen patongin kera. Lusikoi annoksen päälle reilusti kastiketta.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Margaret River – huippuviinien, surffauksen ja kengurujen valtakunta

18.03.2025 Teksti ja kuvat Pia Nisen

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä