viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Baskilainen kalakeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota silputtu sipuli kasarissa. Lisää pilkottu paprika, tomaattimurska ja valkosipuli ja hauduta hetki. Lisää valkoviini, kanaliemi ja mausteet. Keitä noin puoli tuntia alhaisella lämmöllä. Paloittele kana ja kala. Pyörittele palat ensin suolalla ja valkopippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitetyt palat nopeasti 160 C öljyssä. Soseuta keitto tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Tarkistaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pieni ahven- tai kuhafilee

1 pieni kanan rintafilee

50 g kuorittuja katkarapuja

10-15 sinisimpukkaa

4 punaista paprikaa

4 salottisipulia

5 dl tomaattimurskaa

8 valkosipulin kynttä

1,5 l kanalientä

5 dl kuivaa valkoviiniä

3 rkl oliiviöljyä

1 dl hakattua persiljaa

1 tl timjamia

1 tl tabascoa

valko- ja mustapippuria myllystä

cayennepippuria

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli kasarissa. Lisää pilkottu paprika, tomaattimurska ja valkosipuli ja hauduta hetki. Lisää valkoviini, kanaliemi ja mausteet. Keitä noin puoli tuntia alhaisella lämmöllä.

Paloittele kana ja kala. Pyörittele palat ensin suolalla ja valkopippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitetyt palat nopeasti 160 C öljyssä.

Soseuta keitto tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Tarkistaa maku. Keiton pitää olla tulista. Lisää lopuksi keittoon katkaravut, sinisimpukat ja friteeratut kalan- ja kananpalat.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Jean Sibeliuksen viinivarastolla

04.12.2024 Teksti: Heidi Kleemola Kuvat: Antti Rinta-Huumo

Juhlan taikajuomaa – 5 x crémant

03.12.2024 Viinilehden toimitus

Loppuvuoden fiineimmät viinit – maista nämä!

03.12.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä