viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa

Tilaa Viinilehti kestotilauksena nyt hintaan 119,90 € / vuosi

Tilaa
Reseptit

Äyriäisriisi, Arroz de Marisco

12.03.2022 Ruoka Meri-Tuuli Väntsi + Viini Antti Rinta-Huumo + Tyyli Sara Savijoki + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Portugalin riisiruoat ovat klassisinta portugalilaista keittotaitoa ja lämmittävää lohturuokaa. Äyriäisriisin, Arroz de Marisco, koostumus on reippaasti juoksevampaa kuin italialaisen risoton.

Ainekset

noin 600 g tuoreita simpukoita (esim. sini-, hieta- tai mantelisimpukoita tai sekoitus)

1 sipuli

1 pkt (n. 300g) kuningaskatkarapuja (pakaste, sulatettuna jääkaapissa yön yli)

1 ruukku korianteria

½ dl oliiviöljyä

1 tlk (400 g) kuorittuja tomaatteja

2 dl valkoviiniä

4 dl puuroriisiä

1 l kalalientä

2 dl vettä

suolaa

1 sitruuna

*

Tarjoiluun:

chilirouhetta

sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Pese simpukat juoksevalla kylmällä vedellä. Poista parrat ja heitä pois rikkinäiset tai ne, jotka eivät sulkeudu pöydän pintaan kopautettaessa. Laita simpukat jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Irroita kuningaskatkarapujen päät. Huuhtele päät ja pyrstöt.
4. Hienonna korianterin varret, säästä lehdet riisin viimeistelyyn.
5. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita ja rapujen päitä öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 min.
6. Lisää kuoritut tomaatit. Nosta lämpöä ja anna kiehua kunnolla, tomaattien neste saa haihtua.
7. Kun neste on haihtunut lähes kokonaan, lisää valkoviini ja kiehauta.
8. Ongi rapujen päät pois kattilasta. Lisää riisi ja korianterin varsisilppu. Keitä muutama minuutti sekoitellen.
9. Kaada kattilaan lopuksi kalaliemi ja vesi, kiehauta. Anna riisin porista mukavan rauhallisesti noin 15 minuuttia. Sekoita tasaisin väliajoin.
10. Mausta liemi suolalla. Lisää simpukat ja ravut, sekoita. Anna porista kannen alla pari minuuttia.
11.Lopuksi purista riisiin sitruunamehua ja koristele kourallisella korianterinlehtiä. Tarjoile äyriäisriisi chilirouheen ja sitruunalohkojen kanssa.

Viinisuositus:

Esporão Reserva Branco 2020

Alkon tuotenro: 950114

Valkoviini Portugali
18,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Bloody Mary -katkarapucocktail

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Basilikarisotto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Portugalilaiset kroketit jauhelihasta, Croquetas de carne

time Created with Sketch.
4 h 45 min
Liharuoka

Lue lisää

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

3 x herkullinen portugalilainen punaviini

08.03.2022 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Maastopalo tuhosi viinitarhan – miten kävi tuottajalle?

22.09.2021 Pilvikki Kause

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä