Auringonkukka-yrttipesto

Pestokastike on helppo ja nopea valmistaa ja sitä voi varioida mielensä mukaan. Kokeile siemenien sijaan pähkinöitä ja vaihtele yrttejä saatavuuden mukaan.

10 min

25.05.2018 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

noin 3 dl

gluteeniton, munaton, kasvis

10 min

*

2 valkosipulinkynttä

50 g parmesaania

2–3 ruukkua (4 1/2 dl) basilikaa

1 ruukku (2 dl) lehtipersiljaa

1/2 dl auringonkukansiemeniä

1 rkl sitruunamehua

2 rkl sitruunankuorta

noin 1 1/2 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Tarjoiluun:

leipää tai pastaa

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet.
2. Raasta parmesaani.
3. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Laita öljyä aluksi vain 1 dl.
4. Soseuta pesto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää loput öljyt, jos pesto on liian paksua.
5. Tarjoa pesto leivän tai pastan kanssa sellaisenaan tai käytä ruoanvalmistuksessa. Maistuu myös dippina.

Vinkki: Pesto säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa noin viikon.

Arkiviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla