Reseptit

Arancini

Italialaiset arancinit syntyvät edellispäivän risotosta. Arancineja nautitaan nyt maailman metropoleissa erityisesti gini-drinkkien kanssa.

Ainekset

noin 1 l (parsa)risottoa

1 muna

2 dl korppujauhoja

5 dl öljyä

*

Ricotta-sitruunatäyte:

150 g ricotta-juustoa

1 sitruuna, kuori raastettuna

¼ tl mustapippuria

¼ tl suolaa

*

Dippi:

2 dl majoneesia

10–15 lehteä salviaa

½ valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Sekoita kuoriraaste, 1 rkl sitruunamehua ja mausteet ricottaan.
2. Ota nokare kylmää risottoa. Muotoile risotosta kostein käsin kämmenen kokoinen levy. Laita keskelle nokare täytettä, muotoile palloksi. Toista, kunnes risotto on käytetty.
3. Riko muna lautaselle, kaada korppujauhot toiselle. Kieritä risottopallot munassa ja sitten korppujauhoissa.
4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista arancinit kullanruskeiksi.
5. Paista lopuksi pilkottu valkosipuli ja salvianlehdet öljyssä.
6. Sekoita valkosipulit ja murennetut salvianlehdet majoneesiin. Dippaa arancini majoneesiin ja nauti.

Viinisuositus

Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken

Alkon tuotenro: 572437

Kuohuviini Saksa
12,48 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Kolmen juuston munakoisokääröt

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Tryffelirisotto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

3 x parsaviini – katso tilausvalikoiman suosikit!

18.05.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

6 x vappuviini

14.04.2020 Kalle Naatula + Kuvat Laura Riihelä, Sami Piskonen ja Sami Repo

Rohkelikko Linnea Vihonen

14.02.2019 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen