Reseptit

Arancini

16.04.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Italialaiset arancinit syntyvät edellispäivän risotosta. Arancineja nautitaan nyt maailman metropoleissa erityisesti gini-drinkkien kanssa.

Ainekset

noin 1 l (parsa)risottoa

1 muna

2 dl korppujauhoja

5 dl öljyä

*

Ricotta-sitruunatäyte:

150 g ricotta-juustoa

1 sitruuna, kuori raastettuna

¼ tl mustapippuria

¼ tl suolaa

*

Dippi:

2 dl majoneesia

10–15 lehteä salviaa

½ valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Sekoita kuoriraaste, 1 rkl sitruunamehua ja mausteet ricottaan.
2. Ota nokare kylmää risottoa. Muotoile risotosta kostein käsin kämmenen kokoinen levy. Laita keskelle nokare täytettä, muotoile palloksi. Toista, kunnes risotto on käytetty.
3. Riko muna lautaselle, kaada korppujauhot toiselle. Kieritä risottopallot munassa ja sitten korppujauhoissa.
4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista arancinit kullanruskeiksi.
5. Paista lopuksi pilkottu valkosipuli ja salvianlehdet öljyssä.
6. Sekoita valkosipulit ja murennetut salvianlehdet majoneesiin. Dippaa arancini majoneesiin ja nauti.

Viinisuositus

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken

Alkon tuotenro: 572437

Kuohuviini Saksa
12,48 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsa-naanleipä-pizza

time Created with Sketch.
25 min
Munaton Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsa ja kananmuna-sitruunakastike

time Created with Sketch.
25 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Lasissa riesling ja lautasella parsaa – katso parhaat kombot!

27.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

3 x parsaviini – katso suosikit kevään parsaruoille!

13.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus