Reseptit

Aprikoosigalette ja aniskerma

03.08.2021 Teresa Välimäki + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
2 h 40 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Nauti kiireettömästä kesäpäivästä ja leivo herkullinen ranskalainen galette aprikooseista, persikoista tai luumuista.

Ainekset

1 dl mantelijauhetta

2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

½ dl sokeria

100 g voita

2 rkl jääkylmää vettä

*

Täyte:

6–8 kypsää aprikoosia

½ dl tomusokeria

½ tl vaniljajauhetta

*

Aniskerma:

1 ½ tl aniksensiemeniä

2 dl vispikermaa

3 rkl paksua maustamatonta jugurttia

3 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki taikinan ainekset vettä lukuun ottamatta tehosekoittimen tai monitoimikonen kulhoon. Anna koneen sekoittaa taikina tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää loppuvaiheessa vesi. Pyöräytä tasainen taikina käsin palloksi, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin 10 minuutiksi.
3. Halkaise aprikoosit ja poista kivet.
4. Mittaa isoon kulhoon tomusokeri ja vaniljajauhe. Kääntele aprikoosipuolikkaat seoksessa.
5. Ota taikina jääkaapista ja nosta se leivinpaperille uunipellille. Litistä palloa hieman ja kauli sitten pyöreäksi noin 0,5 cm paksuksi levyksi (halkaisija noin 23 cm).
6. Asettele aprikoosit taikinan keskelle siten, että reunoille jää noin 3 cm leveä tyhjä alue. Taita leivinpaperin avulla reunat aprikoosien päälle.
7. Paista galettea 200-asteisessa uunissa, 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Paahda aniksensiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä pari kolme minuuttia. Jäähdytä ja jauha siemenet morttelissa hienoksi.
9. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon jugurtti, tomusokeri ja hienonnettu anis.
10. Tarjoile jäähtynyt aprikoosigalette aniskermavaahdon kera.

Vinkki: Galette onnistuu hienosti myös kypsistä persikoista, nektariineista tai luumuista.

Viinisuositus:

Château d’Arche 2015

Alkon tuotenro: 561964

Valkoviini Bordeaux
20,00 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
two-points Created with Sketch. 2 LÖYTÖ
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Ranskalainen tomaatti-dijonpiirakka

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Metsästäjän riistapiirakka

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Ruusukaali-tarte tatin

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Munaton Leivonnainen

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Taivaalliset tattireseptit

30.08.2021 Viinilehden toimitus

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock