viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Appelsiinimarinoitua vasikan ulkofileetä

26.06.2012 Antti Vahtera

Ruskista vasikanfilee kevyesti paistinpannulla ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia niin, että filee kypsyy kauniin punaiseksi. Mausta fileen pinta miedosti mustapippurilla ja suolalla. Anna fileen vetäytyä ennen leikkaamista. Huuhdo kumkvatit tai appelsiinit hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenet. Pane kattilaan sokeri ja 2 dl vettä ja keitä hedelmiä matalalla lämmöllä pehmeiksi. Lisää jäähtyneeseen […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

250 g vasikanfileetä

suolaa

mustapippuria

Marinadi

100 g kumkvatteja tai appelsiineja

2 rkl sokeria

0,5 dl maissiöljyä tai muuta vastaavaa hyvää öljyä

1 appelsiinin mehu

1 tl rouhittua mustapippuria

0,5 tl rouhittua rosépippuria

1 rkl hienoksi hakattua persiljaa

(3-4 cl vodkaa)

suolaa

Valmistusohje

Ruskista vasikanfilee kevyesti paistinpannulla ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia niin, että filee kypsyy kauniin punaiseksi.

Mausta fileen pinta miedosti mustapippurilla ja suolalla. Anna fileen vetäytyä ennen leikkaamista.

Huuhdo kumkvatit tai appelsiinit hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenet. Pane kattilaan sokeri ja 2 dl vettä ja keitä hedelmiä matalalla lämmöllä pehmeiksi. Lisää jäähtyneeseen marinadiin öljy, vodka ja loput mausteet.

Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja sivele viipaleet molemmin puolin marinadilla. Jätä viipaleet maustumaan noin tunniksi ennen tarjoilua.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä