Appelsiinimarinoitua vasikan ulkofileetä

Ruskista vasikanfilee kevyesti paistinpannulla ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia niin, että filee kypsyy kauniin punaiseksi. Mausta fileen pinta miedosti mustapippurilla ja suolalla. Anna fileen vetäytyä ennen leikkaamista. Huuhdo kumkvatit tai appelsiinit hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenet. Pane kattilaan sokeri ja 2 dl vettä ja keitä hedelmiä matalalla lämmöllä pehmeiksi. Lisää jäähtyneeseen […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

250 g vasikanfileetä

suolaa

mustapippuria

Marinadi

100 g kumkvatteja tai appelsiineja

2 rkl sokeria

0,5 dl maissiöljyä tai muuta vastaavaa hyvää öljyä

1 appelsiinin mehu

1 tl rouhittua mustapippuria

0,5 tl rouhittua rosépippuria

1 rkl hienoksi hakattua persiljaa

(3-4 cl vodkaa)

suolaa

Valmistusohje

Ruskista vasikanfilee kevyesti paistinpannulla ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia niin, että filee kypsyy kauniin punaiseksi.

Mausta fileen pinta miedosti mustapippurilla ja suolalla. Anna fileen vetäytyä ennen leikkaamista.

Huuhdo kumkvatit tai appelsiinit hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenet. Pane kattilaan sokeri ja 2 dl vettä ja keitä hedelmiä matalalla lämmöllä pehmeiksi. Lisää jäähtyneeseen marinadiin öljy, vodka ja loput mausteet.

Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja sivele viipaleet molemmin puolin marinadilla. Jätä viipaleet maustumaan noin tunniksi ennen tarjoilua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla