Ankka confit

Ankka confit tarjoillaan rapean perunapaistoksen ja täydellisen viinin kera.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 ankankoipea

15 g merisuolaa kiloa kohden

tuoretta timjamia silputtuna

mustapippuria myllystä

ankanrasvaa

Perunapaistos

250 g uuniperunaa

100 g voita

valkopippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista koipien pallonivel jänteistä, sillä näin paisti pysyy kypsyessä mehevänä. Hiero koipiin suola, pippuri ja timjami. Lado koivet reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle juokseva ankanrasva.
2. Kypsennä 90 asteisessa uunissa noin 8 tuntia, välillä pintaa valellen, kunnes koivet ovat ylikypsiä. Nosta ne reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. Siivilöi rasva seuraavaa käyttökertaa varten.
3. Jäähdytä rasva ja säilytä se kannellisessa purkissa jääkaapissa. Viimeistele ja kuumenna koivet paahtamalla niihin rapea pinta kuumassa uunissa grillivastuksien alla. Tarjoa perunapaistoksen kanssa.

Perunapaistos

1. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin.
2. Paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla