Reseptit

Aasialaiset silakkarullat

26.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
20 annosta

Perinteiset silakkarullat maustetaan nyt valkosipuli-inkiväärimajoneesilla ja tarjoillaan shiso-lehdiltä.

Ainekset

1 dl paahdettua sipulirouhetta, esim. Risetti

2 rkl mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä

20 silakkarullaa, esim. Vento Aalto

20 shisolehteä tai vahvan mintun lehteä

*

Valkosipuli-inkivääriaioli:

1 dl majoneesia

1 valkosipulinkynsi

2 cm pala tuoretta inkivääriä

½ tl sitruunamehua

ripaus suolaa

*

Koristeluun:

nori-merileväarkki

syötäviä kukkia, tuoreina tai kuivattuina

Valmistusohje

1. Valmista valkosipuli-inkivääriaioli. Kuori valkosipulinkynsi ja inkiväärinpala. Raasta molemmat hienoksi. Sekoita kaikki aiolin ainekset keskenään. Laita pursotinpussiin.
2. Valuta silakkarullat liemestä. Nosta rullat shiso- tai mintunlehtien päälle. Pursota silakkarullien viereen muutama piste aiolia.
3. Sekoita paahdettu sipulirouhe ja seesaminsiemenet. Ripottele kunkin rullan päälle noin ½ tl sipuli-seesamimurua.
4. Leikkaa merilevälevyt ohuiksi tikuiksi. Koristele silakkarullat noritikuilla ja syötävillä kukilla.

Viinisuositus:

The Hermit Crab Viognier Marsanne 2016

Alkon tuotenro: 577377

Valkoviini Australia
15,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
minus-one-point Created with Sketch. -1
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Lohi-rapukeksit

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kalaruoka
Pikkusyötävä

Palsternakkakiekot

time Created with Sketch.
50 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Tyylikkäästi talven juhlahetkiin!

Kaupallinen yhteistyö

30.11.2020 Viinilehden toimitus

Kolme pientä syötävää ja cocktailia pikkujouluihin

25.11.2020 Viinilehden toimitus + ruokakuva Sami Repo

Tomi Björck: ”Kun vedän kokkitakin päälle, tarvitaan kauhakuormaaja kaatamaan mut.”

12.11.2020 Riikka Huotari + kuva Sami Piskonen