Yleinen

Aasialaiset kalapullat

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kalapullissa maistuvat korianteri, minttu ja thaibasilika. Aasialaiset kalapullat nautitaan riesling-valkoviinin kanssa.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

30 minuuttia

*

400 g vaaleaa kalaa (nahatonta)

1/2–1 punainen chili

2 tl inkivääriä raastettuna

1 limetin kuori ja mehu

1 muna

3/4 dl (yhteensä) korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna

1 rkl kalakastiketta tai soijaa (gluteeniton)

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippuria

*

Lisäksi:

6–7 dl kalalientä kuutiosta tai fondista

kaffirlimen lehtiä

seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia.
3. Hauduta kalalientä kaffilimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä aina 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on 3–4 minuuttia.
4. Ruskista pullat pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista.

Vinkki: Aasialaisten kalapullien raaka-aineeksi käyvät kaikki kotimaiset kalat. Tarjoa pullat nuudeleiden ja yrttien kanssa.

Viinisuositus

Plan B Riesling 2017

Alkon tuotenro: 588837

Valkoviini Australia
15,29 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää