Aasialaiset kalapullat

Kalapullissa maistuvat korianteri, minttu ja thaibasilika. Aasialaiset kalapullat nautitaan riesling-valkoviinin kanssa.

30 min
servings 4 annosta

07.10.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

30 minuuttia

*

400 g vaaleaa kalaa (nahatonta)

1/2–1 punainen chili

2 tl inkivääriä raastettuna

1 limetin kuori ja mehu

1 muna

3/4 dl (yhteensä) korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna

1 rkl kalakastiketta tai soijaa (gluteeniton)

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippuria

*

Lisäksi:

6–7 dl kalalientä kuutiosta tai fondista

kaffirlimen lehtiä

seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia.
3. Hauduta kalalientä kaffilimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä aina 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on 3–4 minuuttia.
4. Ruskista pullat pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista.

Vinkki: Aasialaisten kalapullien raaka-aineeksi käyvät kaikki kotimaiset kalat. Tarjoa pullat nuudeleiden ja yrttien kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla