viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Aasialaiset kalapullat

07.10.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kalapullissa maistuvat korianteri, minttu ja thaibasilika. Aasialaiset kalapullat nautitaan riesling-valkoviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

30 minuuttia

*

400 g vaaleaa kalaa (nahatonta)

1/2–1 punainen chili

2 tl inkivääriä raastettuna

1 limetin kuori ja mehu

1 muna

3/4 dl (yhteensä) korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna

1 rkl kalakastiketta tai soijaa (gluteeniton)

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippuria

*

Lisäksi:

6–7 dl kalalientä kuutiosta tai fondista

kaffirlimen lehtiä

seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia.
3. Hauduta kalalientä kaffilimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä aina 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on 3–4 minuuttia.
4. Ruskista pullat pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista.

Vinkki: Aasialaisten kalapullien raaka-aineeksi käyvät kaikki kotimaiset kalat. Tarjoa pullat nuudeleiden ja yrttien kanssa.

Viinisuositus

Mayer Asia Cuvée 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä