Aasialainen vesimeloni-fetasalaatti

Aasialaisen vesimeloni-fetasalaatin uusi juju on tulisen maukas kastike ja erittäin ohuiksi viipaloidut fenkolisuikaleet.

06.06.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

10 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

30 min

*

800 g vesimelonia (kuorittu,siemenetön)

1 pieni fenkoli

500 g mansikoita

1 dl korianteria hienonnettuna

1 dl minttua hienonnetuna

200 g fetajuustoa

*

Kastike:

1 keskivahva chili

15 g pala inkivääriä

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl seesaminsiemenöljyä

1 rkl hunajaa

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kuorittu vesimeloni suupaloiksi.
2. Halkaise fenkoli, leikkaa kanta pois ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä, leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi.
3. Puhdista mansikat, poista kannat ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna yrtit.
4. Valmista kastike. Huuhtele chili, leikkaa pituussuunnassa puoliksi, poista valkoiset siemenkalvot ja hienonna chili.
5. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita salaatinkastikkeen aineet keskenään kulhossa.
6. Lisää kastike vesimelonipalojen, fenkolisiivujen ja yrttien joukkoon kulhoon. Sekoita hellästi sekaisin.
7. Murustele joukkoon fetajuustoa ja tarjoile.

 

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla