Gamay – eloisa ja hapokas punaviini Beaujolais’ta

Raikkaan marjaisa, eloisan hapokas ja viehättävän aromaattinenkin gamay on yksi monikäyttöisimpiä punaviinejä ruokapöydässä.
Aloittelevan viinidiggarin opas italialaisiin punaviineihin

Italiassa on toistakymmentä maakuntaa ja viinialuetta ala-alueineen ja viinityyleineen, joten perehtyneinkin viinidiggari hukkuu helposti italialaisten viinien syövereihin. Kokosimme yhteen parhaat italialaiset punaviinit, joista on helppo lähteä tutustumaan maan saloihin.
Ihanat, kamalat natuviinit – mikä ihmeen natural?

Natuviinit jakavat yleensä ihmiset kahtia: niitä joko rakastaa tai vihaa. Henkilökohtaisesta preferenssistäsi riippumatta on hyvä tietää, mitä viiniä lasistansa kulauttelee. Mikä siis tekee natuviinistä natun ja mitä se oikein tarkoittaa?
Millainen on hyvä viinilasi? Vinkit viinilasin valintaan

Sama viini saattaa maistua erilaiselta kahdesta eri viinilasista nautittuna. Mistä se johtuu ja millaisesta lasista viini ”pitäisi” juoda?
Kreikka in my mind – viinifaktat ja parhaat kreikkalaiset viinit

Hyppää mukaan matkalle Kreikan viinialueiden sydämeen ja tärkeimpien rypäleiden pariin.
Hanapakkaus vs lasipullo – samaa viiniä?

Vaikka etiketti olisi sama, hanapakkauksessa on eri viiniä kuin lasipullossa. Näin moni väittää. Mutta onko sitten niin?
Ihanat uudet perunat & niille sopivat viinit

Varhaisperuna, uusi peruna, neitsytperuna – rakastetulla herkulla on monta nimeä. Moni syö uudet perunat pelkän voin kanssa, mutta kokeile myös grillaamista. Tai tee uusista perunoista muiden kesäkasvisten kanssa muhkea salaatti.
Erotatko erilaiset roseeviinit? Ota haltuun eri roseeviinityylit ja -termit

Roseeviinit ovat suositumpia kuin koskaan ennen. Roseeviinejä on kuitenkin useita eri tyylejä, näin erotat ne toisistaan.
Cinsault – rypäle, jota nautit usein tietämättäsi

Kuumassa ja kuivassa pärjäävä Cinsault viihtyy osana sekoituksia ja ryhdittää monia roseeviinejä. Puhtaat lajikeviinit ovat kuitenkin Cinsault-rypäleestä harvinaisia.
Tuomas Meriluoto on rieslingrosee-viinityylin isä

Tuomas Meriluoto ei ole ensimmäinen, jonka lasissa sekoittuivat vahingossa valko- ja punaviini. Hän on kuitenkin ensimmäinen, joka keksi ja kaupallisti uuden rieslingrosee-viinityylin.
Aromaattinen Muscat on sesongin must have -rypäle!

Aromaattisesta Muscat-rypäleestä on nyt tarjolla maukkaita kuivia valkoviinejä ja laadukkaita naturalviinejä. Muscatit sopivat erityisen hyvin kevään parsasesonkiin sekä kevyille kala- ja äyriäisruoille.
Trebbiano Toscano: rypäle, joka loistaa tisleissä

Runsassatoinen Trebbiano Toscano on yksi maailman yleisimmistä valkoisista rypäleistä. Tylsänä pidetty italialaisperäinen lajike loistaa tisleissä. Ranskassa se tunnetaan konjakkirypäle Ugni blancina.
Alvarinho vai Albariño? – rakkaalla rypäleellä on monta nimeä

Alvarinho tai Albariño on keskihapokas ja kohtalaisen aromaattinen lajike Iberian niemimaalta. Moni tarha on edelleen istutettu perinteiseen pergola-tyyliin kivitolppien varaan köynnöskatokseksi.