viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Savuperunaleipä
Reseptit

Savuperunaleipä

16.10.2024 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
4 isoa tai 8 pientä annosta

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g perunoita

suolaa keitinveteen

1 savustuspussi

1 maustekurkku kuutioina

1 fenkoli kuutioina

2 dl ranskankermaa

1 rkl sitruunamehua

40 g kapriksia

1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. persilja, salvia, timjami, minttu)

3 rkl ruohosipulia

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

tummaa vuokaleipää

voita voiteluun

50 g paahdettuja manteleita rouhittuina

3–4 retiisiä viipaleina

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Keitä perunat suolatussa vedessä napakoiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Laita savustuspussiin ja 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi. Anna perunoiden vetäytyä pussissa 10 minuuttia. Jäädytä, kuori ja viipaloi.
2. Sekoita maustekurkku- ja fenkolikuutiot, ranskankerma, sitruunamehu, kaprikset, yrtit ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
3. Voitele leivät ja asettele päälle perunaviipaleita. Lusikoi päälle maustekurkku-fenkoli-yrttiseosta. Viimeistele paahdetulla mantelirouheella, retiisiviipaleilla ja krassilla tai versoilla.

Viinisuositus

Casal Garcia Rose

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Vinho Verde
10,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Munakoisoleipä

time Created with Sketch.
1 h + sillin tekeytyminen h
Kasvisruoka

Lue lisää

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

5 x Kööpenhaminan smörrebrödit

17.04.2023 Annukka Oksanen + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä