viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Grillikauden korkkaa kesän taatusti herkullisin yhdistelmä: kreikkalaiset grillivartaat ja mehevän marjainen aussiviini. Peter Lehmann Portrait Shiraz 2020 on australialaisen pioneeritalon taidonnäyte ja kesägrillaajan paras ystävä.

Klassikko vuodesta toiseen

Kun puhutaan australialaisista punaviineistä ja Barossan laakson pioneerituottajista, ensimmäisten joukossa tulee mieleen Peter Lehmann ja viinitalon lippulaivaviini Portrait Shiraz. Perustajansa mukaan nimetty shiraz on kunnianosoitus Peter Lehmannille, joka vaikeiden aikojen koittaessa pelasti Barossan punaviinituotannon.

Peter Lehmann Portrait Shiraz

Mehevän marjainen kulttiviini tulee Australian yhdeltä arvostetuimmalta viinialueelta, joka tunnetaan täyteläisistä ja runsaan hedelmäisistä punaviineistään. Shiraz-rypäle rakastaa aurinkoista ja välimerellisen lämmintä Barossan ilmastoa, jonka maaperässä kasvaneista rypäleistä valmistetut viinit ovat herkullisen mustaherukkaisia, karhunvatukkaisia, luumuisia ja täynnä pippurisen mausteisia aromeita.

Peter Lehmann Portrait Shiraz 2020

Alkon tuotenro 1:

Punaviini South Australia
15,69 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Grillaajan unelma

Parita grillaajan luottoshiraz, Peter Lehmann Portrait Shiraz 2020, suussasulaville grillivartaille. Mehevät, kreikkalaistyyliset karitsavartaat saavat lautaselle kaverikseen munakoisoa ja tahini-jogurttikastiketta. Kylkeen vielä lasi täyteläistä shiraz’ta, ja täydellinen kombo on valmis.

Mehevä viini rakastaa grillin antimia ja varsinkin tummia liharuokia. Käännä grillin nupit kaakkoon ja laita viini hetkeksi viilenemään!

Kreikkalaiset karitsavartaat, paahdettu munakoiso ja jogurtti-tahinikastike

4 annosta, valmistusaika 1 h 45 min

Ainekset:
1 munakoiso
suolaa
1–2 tl öljyä
500 g karitsan paahtopaistia
suolaa
mustapippuria

Marinadi:
1 ruukku lehtipersiljaa
4 oksaa minttua
1 rkl sitruunamehua
4 valkosipulinkynttä kuorittuna
ripaus juustokuminaa
½ dl rypsiöljyä

Jogurtti-tahinikastike:
1 valkosipulinkynsi
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl tahinia (seesamitahnaa)
1 rkl sitruunamehua
tilkka oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
varrastikkuja

Valmistusohje:
1. Leikkaa munakoiso pitkittäin neljäksi lohkoksi. Suolaa lohkot kevyesti, jotta ylimääräinen neste poistuu munakoisoista. Odota 10 minuuttia, kuivaa pinta ja sivele öljyllä.
2. Leikkaa karitsan paistit isohkoiksi paloiksi.
3. Valmista marinadi huhmareessa tai tehosekoittimella. Mittaa marinadin ainekset ja soseuta tai murskaa huhmareella. Hiero marinadi lihapalojen pintaan ja anna maustua vähintään tunti.
4. Valmista tahinikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua noin 30 minuuttia.
5. Pujota lihat varrastikkuihin. Grillaa tai paista vartaita ja munakoisoja miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen.
6. Mausta lopuksi vartaat ja munakoisot suolalla ja mustapippurilla.

Lue lisää

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Grillikauden avajaiset: parhaat grilliviinit ja -reseptit

30.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Australialainen pioneeri Wynns Coonawarra Estate

Kaupallinen yhteistyö

03.04.2023 Viinilehden toimitus + kuvat Wynns Coonawarra Estate

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä