Ainekset
2 (n. 300 g) porkkanaa
2 (n. 300 g) palsternakkaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
½ vihreää chiliä
½ tl suolaa
150 g juustoraastetta
8 tortillalettua (keskikokoista)
*
Paprikasalsa:
2 suippopaprikaa
½ vihreää chiliä
½ ruukkua korianteria
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl limettimehua
mustapippuria myllystä
¼ tl suolaa
Valmistusohje
- Aloita paprikasalsasta: Hienonna paprikat, chili ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.
- Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakat. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkana, palsternakka ja valkosipuli ja paista, kunnes kasvikset pehmenevät. Siirrä seos kulhoon.
- Hienonna chili. Lisää suola, chili ja juustoraaste juuresseokseen.
- Jaa täyte tasaisesti neljän tortillaletun päälle. Lisää toinen lettu päälle ja paina tiiviiksi. Paista letut yksi kerrallaan molemmin puolin paistinpannulla öljytilkassa (n. 1 rkl), jotta juusto sulaa. Käytä kääntämisessä apuna lautasta.
- Tarjoa quesadillat paprikasalsan kanssa.