Kurpitsa

Kurpitsaa ja fetaa sahrami-rusinasiirapilla

Lähi-idän keittiöstä inspiroitunut kurpitsa-annos on satokautta parhaimmillaan!

35 min
servings 6 annosta

27.09.2023 Reseptit Meri-Tuuli Väntsi + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Satu Salmitie + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1–2 (noin 1 ½ kg) hokkaidokurpitsaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl kanelia

1 tl cayennepippuria

100 g fetaa

*

Sahrami-rusinasiirappi:

1 ½ dl keltaisia rusinoita

200 g tomusokeria

2 dl vettä

1 tl sahramin luotteja

1 kanelitanko

1 rkl sitruunan mehua

Valmistusohje

1. Laita rusinat likoamaan runsaaseen, lämpimään veteen.
2. Pese kurpitsat huolellisesti ja halkaise ne, lusikoi siemenet ja rihmat pois. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi kuorineen.
3. Laita kulhoon kurpitsalohkot, oliiviöljy, suola, kaneli ja cayennepippuri. Pyörittele lohkoja mausteissa ja levitä ne uunipellille, kaavi mausteinen öljy kurpitsojen päälle nuolijalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
4. Kiehauta valutetut rusinat, tomusokeri, vesi, sahrami ja kanelitanko pienessä kasarissa. Laske lämpöä ja anna porista hiljalleen 5 minuuttia. Ota kasari pois liedeltä ja lisää seokseen sitruunamehu. Poista kanelitanko ja anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Nosta kypsät kurpitsalohkot tarjoiluvadille. Murusta päälle fetajuusto ja viimeistele sahramisiirapilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla