Ainekset
n. 300 g karitsan ulkofileetä
2 rkl kapriksia
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
2 tl dijoninsinappia
1 tl worcesterkastiketta
suolaa
mustapippuria myllystä
3–4 viipaletta ruisleipää
voita
*
Viimeistelyyn:
1 dl ranskankermaa
kapriksia
ruohosipulia
mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon.
2. Hienonna kaprikset ja ruohosipuli. Jätä vähän ruohosipulia sivuun leipien viimeistelyyn, sekoita loput lihan joukkoon kapristen kanssa.
3. Lisää öljy, sinappi ja worcesterkastike tartarseokseen, mausta suolalla ja pippurilla. Anna lihan maustua jääkaapissa noin vartin verran.
4. Paahda ruisleipäviipaleet ja voitele voilla. Muotoile tartarseos pihveiksi joko käsin tai muotin avulla. Nosta pihvit leipien päälle.
5. Viimeistele leivät nokareella ranskankermaa, muutamalla kapriksella ja ruohosipulisilpulla. Rouhaise pinnalle mustapippuria.
Vinkki
Sekoita tartarmassa ahkerasti maistellen. Lisätilkka worcesterkastiketta tai ripaus sormisuolaa voi olla juuri se puuttuva palanen. Ulkofileen sijaan voit käyttää karitsan sisäfileetä tai paahtopaistia.
Viinisuositus
Piedemonte Gamma Cabernet Sauvignon Merlot Tempranillo 2022
Alkon tuotenro 1: