Panzanella

Provencelainen panzanella

Provencelaiselle panzanellasalaatille sopii täydellisesti lasillinen provencelaista roseeviiniä.

30 min
servings 4 annosta

31.08.2023 Sandra Lehmuskallio + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

pala kuivahtanutta leipää (esim. puolikas patonki tai juurileivän kannikoita)

oliiviöljyä

2 pientä kesäkurpitsaa

hunajaa

suolaa

mustapippuria

40 g pinjansiemeniä

1 punasikuri (punasalaatti)

4 kypsää tomaattia tai kourallinen kirsikkatomaatteja

1 avokado

1 pnt basilikaa

*

Kastike:

1 sitruunan mehu

n. 4 rkl oliiviöljyä

3 rkl juoksevaa hunajaa

3–4 sardellifileetä

mustapippuria

(suolaa)

Valmistusohje

1. Leikkaa kuivahtanut leipä paloiksi ja paista ne pannulla runsaassa oliiviöljyssä, mausta suolalla.
2. Viipaloi kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi ja levitä ne uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla, ripottele päälle pinjansiemenet. Paista kesäkurpitsat napakan kypsiksi 185-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia. Voit myös grillata kesäkurpitsat, paahteinen grillin maku sopii salaattiin hyvin.
3. Revi ja pese punasikurinlehdet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuori ja paloittele avokado. Nypi basilikanlehdet.
4. Sekoita salaattikulhossa sitruunamehu, oliiviöljy ja hunaja. Saksi joukkoon sardellifileet. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Nosta kastikkeen joukkoon paahdetut leipäpalat ja kesäkurpitsaviipaleet, punasikuri, tomaatti ja avokado. Sekoita huolellisesti ja pyöräytä lopuksi mukaan basilikanlehdet. Tarjoile panzanella heti.

VINKKI

Suolainen sardelli tuo ihanaa syvyyttä salaattiin, mutta voit tehdä kastikkeen myös ilman kalaa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla