Ryppylimetticurry

Ryppylimetticurry

Curry on kuin aasialainen pyttipannu! Poimi kattilaan juureksia ja vihanneksia sesongin, jääkaapin sisällön ja oman maun mukaan. Tämä curry saa makunsa ryppylimetistä.

1 h
servings 4 annosta

18.04.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

250 g vihreitä, pyöreitä munakoisoja (tai italialaista munakoisoa)

1 (300 g) kyssäkaali

200 g vihreää keräkaalia

3 mustakaalin lehteä

noin 400 g kanaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl hienoa merisuolaa

mustapippuria myllystä

2 rkl kookosöljyä (tai oliiviöljyä)

3 rkl vihreää currytahnaa

5 dl vettä

200 g kookosmaitoa

3 (tuoretta) laakerinlehteä

1 ryppylimetin kuoriraaste (tai 4 kuivattua ryppylimetin lehteä)

1 limetin mehu

kourallinen kirsikkatomaatteja

1 ruukku thaibasilikaa

1 vihreä chili

basmatiriisiä keitettynä

*

Vihreä currytahna:

1 sitruunaruohon varsi

1 vihreä chili

1 valkosipulinkynsi

2 cm pala tuoretta inkivääriä

(2 cm pala galangal-juurta)

1 ryppylimetin tai limetin kuoriraaste

1 tl korianteria jauhettuna

1 tl juustokuminaa jauhettuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin currytahna. Kuori sitruunaruohosta uloin kerros, leikkaa pitkittäin neljään osaan ja hienonna. Halkaise ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri sekä galangal-juuri, jos löydät sitä etnisestä kaupasta. Murskaa kaikki currytahnan ainekset morttelissa. (Voit myös hienontaa ainekset veitsellä ja surauttaa tahnan pienessä silppurissa.)
2. Poista pyöreistä munakoisoista kanta ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. (Jos käytät italialaista munakoisoa, leikkaa se noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.) Suolaa munakoisot kevyesti, anna levätä 10 minuuttia ja purista itketetty neste pois.
3. Kuori ja kuutioi kyssäkaali. Suikaloi keräkaali ja mustakaalin lehdet.
4. Leikkaa kana kuutioiksi ja paista oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla (½ tl) ja pippurilla.
5. Kuumenna kookosöljy isossa kattilassa. Lisää currytahna ja kuullota miedolla lämmöllä viisi minuuttia, sekoita koko ajan. Lisää kyssäkaali, keräkaali ja munakoiso. Kuullota vielä viisi minuuttia.
6. Nosta lämpötilaa, lisää vesi ja kiehauta. Keitä kannen alla kahdeksan minuuttia.
7. Lisää kookosmaito, laakerinlehdet, ryppylimetin kuoriraaste, limettimehu ja tomaatit. Keitä vielä kahdeksan minuuttia.
8. Lisää broilerikuutiot ja mustakaali kattilaan kypsennyksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla (½ tl) ja nypi mukaan puolet thaibasilikasta. Sekoita.
9. Viimeistele curry juuri ennen tarjoilua thaibasilikanlehdillä sekä ohueksi leikatulla vihreällä chilillä. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Vinkki! Ryppylimetti (ent. kaffirlimetti) on tavallista limettiä aromaattisempi sitrushedelmä, jonka vuoksi kannattaa tehdä matka etniseen ruokakauppaan. Kuivattuja ryppylimentinlehtiä löytyy myös verkkokaupoista.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla