Sitrustuttifrutti ja tahinikastike

Sitrustuttifrutti ja tahinikastike

Sitruksia ja tahinia, ahh mikä yhdistelmä!

20 min
servings 4 annosta

18.04.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

½ dl kuorittuja manteleita

1 tl korianterinsiemeniä

800 g erilaisia sitrushedelmiä (esim. verigreippi, veriappelsiini, appelsiini, mandariini, sweetie)

¼ tl sormisuolaa

1 passionhedelmä

oliiviöljyä

tuoretta tilliä

*

Tahinikastike:

2–3 rkl huoneenlämpöistä vaaleaa tahinia

5–7 rkl huoneenlämpöistä sitrusmehua (esim. bergamotti, veriappelsiini)

n. ¼ tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Mittaa tahini ja pari ruokalusikallista sitrusmehua kulhoon. Notkista tahinia ensin vispilän kärjellä ja ala sitten vispata varovasti, kunnes mehu on sekoittunut tahiniin. 2. Lisää pari lusikallista sitrusmehua ja vispaa voimakkaasti. Jatka, kunnes kastikkeen koostumus on sileähkö ja kermaisen valuva. Mausta suolalla.
3. Paahda mantelit kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja murskaa karkeaksi rouheeksi. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa.
4. Leikkaa sitrushedelmistä kannat. Poista kuoret sekä valkoiset osat veitsellä. Leikkaa hedelmälihat viipaleiksi.
5. Levitä tahinikastike vadille, nosta sitrusviipaleet päälle ja ripottele pinnalle korianterinsiemeniä, sormisuolaa ja mantelirouhetta. Halkaise passionhedelmä ja lusikoi hedelmäliha viipaleiden päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja nypityillä tillinoksilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla