Ainekset
½ dl kuorittuja manteleita
1 tl korianterinsiemeniä
800 g erilaisia sitrushedelmiä (esim. verigreippi, veriappelsiini, appelsiini, mandariini, sweetie)
¼ tl sormisuolaa
1 passionhedelmä
oliiviöljyä
tuoretta tilliä
*
Tahinikastike:
2–3 rkl huoneenlämpöistä vaaleaa tahinia
5–7 rkl huoneenlämpöistä sitrusmehua (esim. bergamotti, veriappelsiini)
n. ¼ tl sormisuolaa
Valmistusohje
1. Mittaa tahini ja pari ruokalusikallista sitrusmehua kulhoon. Notkista tahinia ensin vispilän kärjellä ja ala sitten vispata varovasti, kunnes mehu on sekoittunut tahiniin. 2. Lisää pari lusikallista sitrusmehua ja vispaa voimakkaasti. Jatka, kunnes kastikkeen koostumus on sileähkö ja kermaisen valuva. Mausta suolalla.
3. Paahda mantelit kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja murskaa karkeaksi rouheeksi. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa.
4. Leikkaa sitrushedelmistä kannat. Poista kuoret sekä valkoiset osat veitsellä. Leikkaa hedelmälihat viipaleiksi.
5. Levitä tahinikastike vadille, nosta sitrusviipaleet päälle ja ripottele pinnalle korianterinsiemeniä, sormisuolaa ja mantelirouhetta. Halkaise passionhedelmä ja lusikoi hedelmäliha viipaleiden päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja nypityillä tillinoksilla.