viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Peruna-inkiväärikeitto
Reseptit

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

18.04.2023 Iina Thieulon + resepti Sandra Lehmuskallio + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
50 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Battenfeld-Spanier & Kühling-Gillotin viinintekijä Carolin Spanierin lapsuusmuistoissa tuoksuu peruna-rieslingkeitto. Aikuisena hän raikasti klassikkosopan inkiväärillä ja yrteillä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g jauhoista perunaa

2 (100 g) sipulia

35 g tuoretta inkivääriä

30 g voita

1 ½ dl kuivaa rieslingiä

4 dl laadukasta kana- tai kasvislientä

4 dl täysmaitoa

2 dl vettä

suolaa

mustapippuria

2 dl kuohukermaa

*

Yrttiöljy:

2 pnt yrttejä varsineen (esim. basilika, lehtipersilja, rucola)

1 ½ dl rypälesiemen- tai oliiviöljyä

1 sitruunan kuoriraaste

ripaus suolaa

*

Tarjoiluun:

tuoretta leipää

Valmistusohje

1. Mittaa yrttiöljyn ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Säilytä yrttiöljy jääkaapissa, jotta se säilyttää kauniin vihreän värinsä.
2. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri.
3. Kuumenna voi kasarissa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää perunat ja viini. Hauduta poreillen, kunnes nesteestä on jäljellä kolmannes, noin 5 minuuttia.
4. Mittaa kasariin liemi, maito ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kasari kannella ja hauduta keskilämmöllä 20 minuuttia.
5. Lisää inkivääri ja kerma, hauduta hiljalleen vielä 5 minuuttia. Varo, ettei keitto kuumene liikaa ja kerma leikkaa. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella
6. Tarjoile peruna-inkiväärikeitto yrttiöljyn ja tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Saat viritettyä keitosta vierasruoan, kun viimeistelet annokset voissa paistetuilla kampasimpukoilla.

Viinisuositus

Battenfeld-Spanier Hohen-Sülzen Riesling Trocken 2021
Battenfeld-Spanier, Rheinhessen, Saksa, tilausvalikoima 918107, 28,90 €

 

 

 

 

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Ihanat uudet perunat & niille sopivat viinit

10.06.2021 Taina Salovaara + kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä