Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

Vadelma-raparperi-jogurtti-juustokakku

Herkullinen juustokakku syntyy vadelmista, raparperista ja jogurtista. Nam!

hyytyminen 6 h valmistusaika 30 min
servings 10 annosta

20.01.2023 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Keksipohja:

200 g suklaakuorrutekeksejä

80 g sulatettua voita  

*

Täyte:

6 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl paksua turkkilaista jogurttia

2 dl sokeria

1 tl vaniljajauhetta

200 g raparperihilloa

2 limetin mehu ja kuoriraaste

2 dl vispikermaa

200 g tuoreita vadelmia  

*

Koristelu:

marenkeja (valmiita tai itsetehtyjä)

syötäviä kukkia

Marengit:

4 kananmunan valkuaista

¼ tl suolaa

2½ dl hienoa sokeria

2 tl maissitärkkelystä

1 tl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
3. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri, vaniljajauhe, raparperihillo ja limettien kuoriraaste isossa kulhossa.
4. Vaahdota kerma. Kääntele kermavaahto juusto-jogurttiseokseen.
5. Kuumenna limettien mehu pannulla. Purista neste pois liotetuista liivatelehdistä ja sulata ne limettimehuun.
6. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuusto-jogurttiseokseen koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vadelmat täytteeseen.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli.
8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
9. Koristele kakku marengeilla ja syötävillä kukilla.

Marengit

1. Vaahdota valkuaiset ja suola tehosekoittimessa tai yleiskoneessa.
2. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
3. Pursota massasta kauniita, erikokoisia marenkeja leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
4. Paista marenkeja 110-asteisessa uunissa noin 75–90 minuuttia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marengin pinta tummu liikaa.
5. Jäähdytä. Säilytä marengit purkissa tai rasiassa valolta suojattuna.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla