Ainekset
50 g tuorehiivaa
6 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
3 rkl hunajaa
2 tl suolaa
13–14 dl vehnäjauhoja
200 g fetajuustoa murennettuna
70 g pinjansiemeniä paahdettuina
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
*
Tomaatti-rucolasalaatti:
400 g miniluumutomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
80 g rucolaa
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Jos käytät kuivahiivaa, veden tulee olla lämpimämpää, noin 42-asteista.) Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää ensin puolet jauhoista puuhaarukalla sekoittaen ja sitten loput käsin vaivaten. Voit myös valmistaa taikinan yleiskoneessa. Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
2. Vaivaa ilmakuplat pois taikinasta ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan. Peitä jälleen liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
3. Painele leivän pintaan sormilla koloja. Ripottele päälle murennettu fetajuusto, paahdetut pinjansiemenet, oliiviöljy ja hunaja.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä ja pintaan koputtaessa kuuluu kumiseva ääni.
5. Sekoita lohkottujen miniluumutomaattien joukkoon oliiviöljy ja balsamico. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kääntele lopuksi joukkoon rucola.
6. Leikkaa hieman jäähtynyt pannuleipä paloiksi. Lusikoi tomaattisalaatti valmiiksi leipäsiivujen päälle tai laita se tarjolle erikseen.
Vinkki! Muita hyviä lisukkeita pannuleivälle ovat laadukkaat leikkeleet, raikas hernehummus tai harissahummus.
Viinisuositus
Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2018
Alkon tuotenro 1:
17,81 €
0,75 l
Edullinen ostos