Ainekset
Perunasalaatti:
1 kg pieniä perunoita
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
2–3 oksaa tuoretta rosmariinia
*
Kurkku-retiisilisuke:
1 (n. 300 g) tuorekurkku
1 nippu retiisejä
4 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1½ tl sokeria
ripaus mustapippuria
1 dl mintunlehtiä
1 dl tillinoksia
Valmistusohje
1. Pese ja kuivaa perunat. Halkaise ne pituussuunnassa.
2. Kuori ja suikaloi punasipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.
3. Levitä perunat ja sipulit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy ja ripaus suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet kunnolla väriä.
4. Ota perunat uunista ja kaada ne kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hienonnettu rosmariini.
5. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinileikkurilla.
6. Sekoita kulhossa punaviinietikka, oliiviöljy, suola, sokeri ja pippuri. Kääntele joukkoon kurkku- ja retiisiviipaleet ja anna maustua hetki. Viimeistele mintunlehdillä ja tillinoksilla.
7. Kaada jäähtynyt perunasalaatti vadille ja lusikoi päälle etikkainen kurkku-retiisilisuke.
Vinkki! Voit tehdä perunasalaatin etukäteen valmiiksi. Paahdetut perunat vain paranevat marinadissa.
Viinisuositus
Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2022
Alkon tuotenro 1: