viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Carbonara

13.12.2022 Reseptit Teemu Laurell + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + tyyli Juuli Hakkarainen + kuva Elvi Rista

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Joulukinkun jämistä syntyy järisyttävän herkullinen carbonara. Täydellistä välipäivien ruokaa!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g joulukinkkua

½ pkt (noin 80 g) pekonia

3 munankeltuaista

75 g parmesaania

½ ruukkua ruohosipulia

400 g tuorepastaa

suolaa

pastan keitinvettä

mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa joulukinkku ja pekoni pieniksi kuutioksi. Laita ne pannulle ja aloita ruskistus miedolla lämmöllä. Jatka paistamista, kunnes lihat ovat saaneet kunnolla väriä.
2. Erottele kanamunankeltuaiset pieneen kulhoon. Raasta parmesaani. Hienonna ruohosipuli.
3. Keitä pasta ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Ota hieman pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta. Voit viimeistellä pastan paistinpannulla tai sekoittaa ainekset isossa tarjoilukulhossa.
4. Lisää tuorepastan joukkoon rapeaksi paistetut pekonit ja kinkkukuutiot. Lisää keltuaiset, parmesaani ja pari ruokalusikallista pastan keitinvettä. Sekoita huolellisesti niin, että carbonaran rakenteesta tulee kermainen.
5. Rouhi carbonaraan runsaasti mustapippuria ja lisää suolaa makusi mukaan, sekoita. Viimeistele ruohosipulilla ja tarjoile heti.

Viinisuositus

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
23,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kesäkurpitsapasta

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä