Kirkas perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti

Anna perunan loistaa aterian pääraaka-aineena. Isosta kattilallisesta keitettyjä pottuja syntyy ruokaisa kirkas perunasalaatti.

40 min
servings 4 annosta

09.11.2022 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kg kiinteitä perunoita (esim. Siikli) 

suolaa

1 punasipuli

1 sitruunan kuori ja mehu

1 rku tuoretta tilliä

1 dl öljyä

2 rkl vaahterasiirappia

1 prk (350/180 g) oliiveja 

200 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Pese perunat. Keitä ne napakan kypsiksi suolatussa vedessä.
2. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi Rutistele punasipuliviipaleita käsissä, jotta ne pehmenevät vähän.
3. Pese sitruuna. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu suoraan isoon tarjoilukulhoon. Lisää sipuli kulhoon marinoitumaan.
4. Kaada perunoista vesi. Kun perunat ovat jäähtyneet sen verran, että voit tarttua niihin käsin, kuori ja paloittele ne.
5. Nypi osa tillinoksista, hienonna loput varsineen. Lisää kulhoon hienonnettu tilli, öljy, vaahterasiirappi, ½ tl suolaa ja paloitellut perunat. Sekoita varovasti.
6. Lisää kulhoon lopuksi valutetut oliivit, murennettu feta ja tillinoksat. Sekoita.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla