Bulgogi

Bulgogi mausteisten kantarellien kera

Hapanimelät pikkukantarellit sopivat hienosti korealaisen bulgogin seuraksi. Tarjoa lisukkeena riisiä ja tee kylkeen esimerkiksi limettimehusta, soijasta ja chilikastikkeesta sekoitettu kastike.

maustumiseen 2 h + valmistukseen 20 min
servings 4 annosta

14.10.2022 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g naudan ulkofileetä

½ l pieniä kantarelleja

1–2 rkl öljyä

2 kevätsipulia

2 rkl riisiviinietikkaa

1–2 tl soijaa

(sormisuolaa)

paahdettuja seesaminsiemeniä

korianteria hienonnettuna

*

Marinadi:

4 rkl soijaa

1 rkl vettä

2 rkl seesamöljyä

2 rkl fariinisokeria

1 rkl inkivääriä hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaaminen helpottuu, kun jäädytät lihan ensin pakastimessa kohmeiseksi.
2. Mittaa marinadiainekset kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kulhoon lihaviipaleiden päälle. Anna maustua noin 2 tuntia.
3. Puhdista sienet. Paista niitä pannulla öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Lisää kevätsipulit ja paista hetki. Mittaa pannulle riisiviinietikka ja soija. Kiehauta.
4. Valuta lihaviipaleet marinadista ja pyyhi enimmät nesteet pois talouspaperilla. Paista viipaleet nopeasti kolmessa erässä erittäin kuumalla, öljyllä sipaistulla valurautapannulla.
5. Siirrä viipaleet kuumennetulle vadille. Mausta tarvittaessa ripauksella sormisuolaa. Lisää päälle seesaminsiemenet ja kantarellit, viimeistele korianterilla.

Viinisuositus

Rosee:

Valkoinen:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla