Täytetty kanttarellileipä

Täytetty kantarellileipä

Kantarellileipä on perjantai-illan herkku, joka kaipaa seurakseen vain vihreää salaattia ja lasillisen viiniä.

35 min
servings 4-6 annosta

14.10.2022 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 l kantarelleja

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

½ dl persiljaa hienonnettuna

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 vaalea juurileipä

2–3 tomaattia viipaloituna

1 tl timjamia tai oreganoa

3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, voi ja sipulit pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Viipaloi leipä niin, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Täytä viillot sieniseoksella, tomaattiviipaleilla, timjamilla tai oreganolla ja juustoraasteella. Valuta öljyä viipaleiden väliin.
4. Kääri leipä folioon ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Poista folio ja paista leipää vielä noin 5 minuuttia, kunnes sen pinta on paistunut rapeaksi.

Viinisuositus

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla