Ainekset
1 dl sokeria
100 g voita
500 g kirsikkatomaatteja
1–2 salottisipulia
2 rkl tuoretta timjamia
2 tl suolaa
1 iso levy pakastettua lehtitaikinaa
*
Vinegretti:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl karkeaa Dijon-sinappia
½ tl suolaa
½ tl sokeria
*
Lisäksi:
1–2 kerää rapeaa vihreää salaattia
Valmistusohje
1. Nosta taikina ajoissa sulamaan huoneenlämpöön. Ota sekä sokerista että voista noin kolmasosa erilleen.
2. Kuumenna uuninkestävä (halkaisija n. 26 cm) paistinpannu ja kumoa pannulle kaksi kolmasosaa sokerista. Anna sokerin karamellisoitua, siirrä pannu syrjään ja lisää kaksi kolmasosaa voista nokareina. Anna voin sulaa.
3. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Hienonna salottisipulit ja timjami.
4. Asettele tomaatit karamellisoidun sokerin ja voisulan päälle vieri viereen, halkaistu puoli alaspäin. Ripottele tomaattien päälle salottisipuli, timjami, suola sekä loput sokerit ja voinokareet.
5. Kaulitse voitaikinalevy pannun kokoiseksi. Aseta levy tomaattien päälle. Painele reunat tiukasti tomaattien ja pannun väliin. Pistele taikina haarukalla.
6. Paista torttua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. Anna tortun vetäytyä 5–10 minuuttia ja kumoa se tarjoiluastiaan.
7. Sekoita vinegrettiainekset isossa kulhossa. Revi salaatit haarukoitaviksi paloiksi ja kääntele ne kastikkeessa.
8. Tarjoa tomaattinen tarte tatin vihreän salaatin kanssa.
Viinisuositus:
Olivier Merlin Moulin á Vent 2019
Bottlescouts, tuotenumero 1780, 25,70 €