savariini

Suklaasavariini

Savariiini, eli hiivalla kohotettu sokerikakku tuunataan nyt suklaalla. Tarjoile savariini haluamiesi täytteiden kanssa. Kokeile esimerkiksi suklaa-kahvisiirappia, kirsikkakompottia, pähkinäcrumblea ja kahvijäätelöä

1 h 40 min
servings 10 annosta

09.09.2022 Resepti Kira Weckmann, viini Antti Rinta-Huumo, kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

80 g voita

4 kananmunaa

20 g tuorehiivaa (puolikas pala tuorehiivaa)

2 rkl juoksevaa hunajaa

3 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl hienoa merisuolaa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

kostutukseen suklaa-kahvisiirappia

Valmistusohje

1. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
2. Voitele savariinivuoat. Voit käyttää myös tavallisia muffinivuokia.
3. Sulata voi.
4. Vatkaa kananmunat, hiiva ja hunaja keskenään.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi muna-hiiva-hunajaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinamelalla.
6. Lisää sulatettu voi, Sekoita tasaiseksi ja peittele kulho liinalla.
7. Anna taikina nousta huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
8. Vaivaa taikinasta ilma pois ja täytä savariinivuoat puolilleen (käytä apuna pursotinpussia). Leivokset kohoavat reilusti paiston aikana.
9. Anna leivosten kohota noin 10 minuuttia ennen paistamista.
10. Paista leivoksia 180-ssteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
11. Anna savariinien jäähtyä.
12. Kostuta suklaa-kahvisiirapilla hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Tarjoile savariinien lisukkeeksi esimerkiksi kirsikkakompottia, pähkinäcrumblea ja kahvijäätelöä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla