Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Kolme keittiömestaria kertovat lempireseptinsä mökkikauteen. Mikko Pakolan kesäsuosikki on klassinen mustikkapiirakka.

17.06.2022 Mikko Pakola

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Muropohja:

180 g voita

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna

ripaus suolaa

*

Täyte:

4 dl (pakaste) mustikoita

0,4 dl sokeria

0,4 dl hillosokeria

2 rkl perunajauhoja

*

Lisäksi:

mustikoita

vaniljajäätelöä

pieniä piirakkavuokia á 10 cm tai 1 iso piirakkavuoka

Valmistusohje

1. Valmista ensin muropohja. Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, raastettu appelsiininkuori, suola ja kardemumma. Lisää kuiva-aineet voi-sokerimassaan.
3. Painele taikina voideltuihin piirakkavuokiin.
4. Valmista täyte. Sekoita (jäiset) mustikat, sokerit ja perunajauho keskenään. Kaada seos piirakkavuokiin.
5. Paista piirakoita uunissa 200 asteessa noin 20 min.
6. Tarjoile tuoreiden mustikoiden ja vaniljajäätelön kera.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla