varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti ja dijon-jogurttikastike

Kolme keittiömestaria kertovat lempireseptinsä mökkikauteen. Linnea Vihosen varhaiskaalisalaatti on hänen oma kesäsuosikkinsa. Tarjoile lisäksi savustettua kalaa, kokonaisina grillattuja maisseja tai vaikkapa luonnonkalasäilykettä mustapippurilla ja yrteillä aateloituneena.

servings 2 annosta

17.06.2022 Linnea Vihonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Varhaiskaalisalaatti:

400 g varhaiskaalia

3 rkl oliiviöljyä

½ tl sormisuolaa

10 rouhaisua rouheaa mustapippuria

2 rkl sitruunamehua

½ luomusitruunan raastettu kuori

6 kevätsipulin vihreää vartta hienonnettuna

*

Dijon-jogurttikastike:

6 rkl turkkilaista jogurttia

2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

1 ½ tl dijon-sinappia

¼ tl sormisuolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Halkaise varhaiskaali, poista kova kanta ja suikaloi.
2. Laita kulhoon varhaiskaalisuikaleet ja loput ainekset. Hiero mausteita käsin kaalisuikaleiden kanssa, kunnes ne ovat kiiltäviä ja pehmeitä.
3. Sekoita dijon-jogurttikastikkeen ainekset keskenään.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla