Mallasleipä

Mallasleipä

Mallasleipä on ihanan kevyt ja hapan ja se tarjoillaan lämpimänä voin ja maltaan kera.

1 h 15 min
servings 4 annosta

02.05.2022 Kristian Vuojärvi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 dl vettä

25 g hiivaa

3 rkl mallasta jauhettuna

7 dl vehnäjauhoja

5 dl täysjyväjauhoa

2 tl suolaa

*

Tarjoiluun:

Voita

Mallasta

Valmistusohje

1. Laita kädenlämpöinen vesi, hiiva ja lähes kaikki mallas kulhoon. Sekoita hyvin.
2. Sekoita jauhot keskenään. Lisää osa jauhoista ja vaivaa taikinaa yleiskoneella. Lisää loput jauhot hiljalleen koneen vaivatessa taikinaa. Säästä osa jauhoista leivän jauhottamista varten.
3. Lisää lopuksi suola ja vaivaa taikinaa vielä 9 minuuttia.
4. Peitä taikina hyvin ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan 1,5 tunniksi.
5. Leivo leivästä 10 sämpylää tai pari isompaa leipää.
6. Sekoita loput mallasjauheesta ja jauhoseoksesta keskenään. Jauhota leivät seoksella.
7. Anna kohota noin 20 min. Paista leivät 15 min 225 asteessa.
8. Tarjoile mallasleipä lämpimänä voin ja maltaan kera.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla