Ainekset
1 kokonainen kani (pakaste tai vakuumi)
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl hienoa merisuolaa
1 tl kuivattua timjamia
800 g kiinteää perunaa
1 dl oliiviöljyä
8 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Ota kani vakuumipussista ja pese kylmällä vedellä. Avaa kani vatsan puolelta. Poista keuhkot ja halutessasi myös sydän, maksa ja munuaiset. Tai käytä valmiiksi putsattua kania. Laita kani uunivuokaan tai uunipannulle, johon se mahtuu auki levitettynä.
2. Kaada valkoviini kanin päälle vuokaan ja hiero liha kauttaaltaan viinillä. Jätä valkoviini vuokaan liemeksi.
3. Hiero suola kanin pintaan, sisäpuolelle ja ulos. Ripottele lihan pintaan kuivattu timjami. Käännä kani niin, että se on selkäpuoli ylöspäin. Litistä painamalla kevyesti ja peitä kelmulla. Marinoi kylmässä yön yli.
4. Ota seuraavana päivänä kanivuoka huoneenlämpöön.
5. Kuori perunat ja viipaloi ne 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Asetele perunaviipaleet kanin ympärille vuokaan.
6. Kaada ½ dl oliiviöljystä kanin päälle ja perunoille.
7. Paahda kanivuokaa 180-asteisen uunin keskiosassa 1,5 tuntia, kunnes kani on paahtunut selkäpuolelta ruskeaksi.
8. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna loput ½ dl oliiviöljyä kasarissa ja lisää valkosipulit öljyyn. Anna valkosipulin tiristä öljyssä vain muutama sekunti ja kaada tirisevä valkosipuliöljy kanin ja perunoiden päälle.
Vinkki!
Kania saa K-marketeista ja toisinaan myös Lidlistä. Oletko metsästäjä? Tee kaniruoka jäniksestä. Varaa silloin pidempi kypsymisaika ja kaada vuokaan 2 dl kana- tai kasvislientä, jotta jänis pysyy kosteana. Paahda 140 asteessa 90 min ja lopuksi 200 asteessa, jotta jänis ruskistuu.