Helppo lasagne

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

Avoin lasagne on tyylikäs tapa tarjota lasagnea. Vartissa valmis herkku on pastan ja perinteisen lasagnen risteytys. Kastikkeena avolasagnessa on paahdettu voisula.

15 min
servings 4 annosta

10.03.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

80 g voita

4 tuorepastalevyä (esim. Rana)

250 g portobellosieniä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1/4 tl suolaa

150 g puolipehmeää vuohenjuustoa

(pähkinöitä)

mustapippuria myllystä

basilikaa

Valmistusohje

1. Paahda voi kattilassa vaalean ruskeaksi. Nosta kattila sivuun levyltä, mutta pidä voisula lämpimänä kannen alla.
2. Pilko sienet, hienonna sipulit. Paista seosta pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla.
3. Keitä pastalevyjä noin 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Nosta levyt suoraan (kuumennetuille) lautasille. Lisää päälle sieniseos ja murennettu juusto. Valuta pinnalle voisula ja viimeistele annokset basilikalla sekä mustapippurilla (ja rouhituilla pähkinöillä). Tarjoile lasagne suositusviinin kera.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla